Сръбският президент Александър Вучич заяви в неделя, че очаква автомобилният

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви в неделя, че очаква автомобилният
Коментари Харесай

Президентът Вучич каза, че електрическия Fiat Panda ще се произвежда в Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич съобщи в неделя, че чака автомобилният производител Stellantis да създава електрическия градски автомобил Fiat Panda в централния град Крагуевац.

Вучич, който приказва след среща с италианския министър председател Джорджия Мелони, не уточни съответна дата за пускане на продукцията.

Президентът сподели, че производството на електрически Panda ще усили търговията сред Италия и Сърбия над сегашните 4.6 милиарда евро годишно.

Настоящото потомство на Fiat Panda се създава покрай Неапол в Италия, а новият модел се чака към средата на 2024 година

Stellantis, основана през 2021 година посредством сливането на френската PSA и Fiat Chrysler, и сръбското държавно управление през 2022 година подписаха договорка за 190 милиона евро за произвеждане на електрически транспортни средства в завода в Крагуевац.

В него преди този момент се произвеждаше модела Fiat 500L.

При сливането се заяви, че производството на всичките 14 марки ще се сплоти с течение на времето върху четири платформи – дребна, междинна, огромна и рамка.

След това Stellantis разгласи, че към този момент възнамерява да базира седем модела на пета, по-евтина платформа. Компанията се готви да се конкурира с предстоящото „ наводняване “ от евтини китайски електрически (EV) коли в Европа.

Именно в границите на тази пета платформа попада въпросното издание на Fiat Panda. Да забележим какъв ще е резултатът.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР