Square Enix обявиха, че настоящият президент на компанията Йосуке Матсуда

...
Square Enix обявиха, че настоящият президент на компанията Йосуке Матсуда
Коментари Харесай

Президентът на Square Enix сдава поста си

Square Enix оповестиха, че актуалният президент на компанията Йосуке Матсуда ще се отдръпна от поста си през юни, а позицията му ще се заеме от Такаши Кириу, който се причисли към издателя преди три години.

Самият Матсуда наследи през 2013 като президент на Square Enix Йоичи Уада. За последно, Матсуда стана прочут с това, че прокара концепцията за консолидиране на NFT и блокчейн технологиите в игрите на японската компания – стъпка, която към този момент се оказва непопулярна измежду доста геймъри по целия свят. Матсуда обаче настояваше, че това е верния ход, в случай че Square Enix желае да е в крайник с новите технологии и трендове.

Ходът на борда на шефовете на студиото е като че ли предупреден, вземайки поради неприятното показване на доста от плановете на Square Enix в последните години, като Marvel’s Avengers, Babylon’s Fall и за последно – Forspoken. Единствената огромна игра на студиото, която резервира и покачва интереса към себе си към момента е Final Fantasy. Междувременно проблемите на студиото го принудиха да се освободи от своите интервенции на Запад и даде лицензионните права и студиата си на Embracer Group, разделяйки се с Crystal Dynamics, Eidos и запазени марки за триумф, като Deus Ex и Tomb Raider. Вземайки поради средата, от която идва Кириу може би идва да подскаже, че започнатата от Матсуда интеграция на NFT и блокчейн ще продължи.

Кириу стартира кариерата си в Square Enix като общоприет управител на корпоративното обмисляне, а година по-късно е назначен за основен стратегически управител и изпълнителен шеф за корпоративните тактики и връзки. През януари 2022 е назначен за ръководител на борда на шефовете на компанията в Китай, след което и шеф на Square Enix Holdings co. Ltd.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР