Интернет гигантът демонстрира нови услуги, които в близко бъдеще ще

...
Интернет гигантът демонстрира нови услуги, които в близко бъдеще ще
Коментари Харесай

Google I/O 2024: представиха генеративния ИИ Veo за създаване на видеа и изображения чрез текстови заявки

Интернет колосът показва нови услуги, които в близко бъдеще ще лишат създателите от работа. При това те работят съвършено.

По време на огромната презентация Гугъл I/O 2024, представители на Гугъл демонстрираха два енджина, основани на изкуствен интелект, които в бъдеще евентуално ще лишават още работни места на креативните персони. Така да вземем за пример услугата Veo дава опция за генериране на висококачествени видеоклипове с резолюция 1080p. По този метод тя се явява пряк съперник на Sora на OpenAI. От Гугъл даже обявиха, че новият им артикул има по-усъвършенствано схващане на образната семантика, а също така системата е в положение да моделира физиката на действителния свят – да вземем за пример да пресъздава водата. Инструментът може също по този начин да генерира видеоклипове с дължина над една минута, може да симулира кинематографични и образни резултати като таймлапс и други

Корпорацията показа и Imagen 3 – огромен езиков модел, който съгласно Гугъл е най-качественият модел за превръщане на текст в изображение. Разработчиците на услугата дават обещание високо равнище на подробност, фотореалистични изображения и минимални артефакти в крайното наличие. Компанията е обърнала особено внимание на разбирането и обработката на детайлите в дългите реплики, само че дали този инструмент фактически ще бъде по-добър от евентуалните съперници, е отворен въпрос. Вероятно първо ще би трябвало да се проведат редица проби, с цел да се съпостави генерирането на изображения с водачите на пазара, само че е хубаво да се види, че Гугъл работи в тази посока.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР