Според последното проучване на инвестиционната банка JPMorgan Chase по-голямат част

...
Според последното проучване на инвестиционната банка JPMorgan Chase по-голямат част
Коментари Харесай

2023 няма да е годината на институционалните инвеститори в крипто – JPMorgan

Според последното изследване на капиталовата банка JPMorgan Chase по-голямат част от интервюираните институционални вложители не възнамеряват да търгуват с крипто тази година.

Проучването , наречено “редакция на електронната търговия “, събира прогнози в международен мащаб за идната година от институционални криптотърговци.

На въпроса дали възнамеряват да се занимават с някаква криптодейност през тази година, респондентите дават спорни отзиви. 72% обявиха, че нямат такива проекти, 8% търгуват сега, а 14% възнамеряват да се причислят към това пространство през идващите пет години.

Миналата година беше сложна за цифровите активи и измежду факторите, които провокираха така наречен „ крипто зима “, са макроикономическите детайли. Комбинацията от високи равнища на инфлация, политически спорове и произлизащото от тях повишение на лихвените проценти по заемите отблъснаха вложителите от по-рисковите активи.

Мнението на вложителите за макроикономическите фактори

Според изследването тези фактори на макроравнище надалеч не са отминали, като 30% от интервюираните предвиждат, че рецесията ще бъде огромна опасност през 2023 година Високите равнища на инфлация и геополитическите спорове са другите външни фактори, които биха могли да повлияят на цифровите активи.



Въпреки неотдавнашната волатилност, която като че ли притегли вниманието на регулаторните органи, вложителите са минимум загрижени за по-строги регулации, които да повлияят на криптовалутите.

Що се отнася до въпроса за ежедневните търговски провокации, преди всичко в листата измежду респондентите е волатилният пазар, което може би акцентира опасенията около срутва на FTX . Наличието на ликвидност и успеваемостта на работния развой са надлежно на второ и трето място.

Освен смесените настроения, криптопазарът сега записва условен напредък. Биткойн мина психическото равнище на опозиция от $24,000 в четвъртък преди да се коригирадо $23,357 все още на писане на публикацията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР