Задържането на американския предприемач в областта на криптовалутите Едел Сие

...
Задържането на американския предприемач в областта на криптовалутите Едел Сие
Коментари Харесай

Крипто инвеститор арестуван в Дубай – полицията предполагаемо го е измъчвала

Задържането на американския бизнесмен в региона на криптовалутите Едел Сие в Дубай в границите на юридически спор със Сам Лий, основен изпълнителен шеф на банкрутиралия крипто фонд HyperVerse, провокира изказвания за изтезания и опасения за неговото богатство.

Сие твърди, че е бил малтретиран, с цел да подпише подправено самопризнание от дубайската полиция по време на разпита му след ареста му на летището през март.

В запис на затворническо позвъняване, получен от Guardian, Сие в детайли разказва случаите на физическо принуждение и закани от страна на полицията, в това число закани за обезчестяване, отправени към него и брачната половинка му. Той също по този начин разказва, че по време на разпита е бил обичай, удрян и са му били нанасяни удари с остри предмети в ребрата.

Съпругата на Сие, която се опасява от ответни дейности поради това, че приказва намерено, разкри по какъв начин брачният партньор ѝ е бил арестуван в пандиза Ал Барша през последните два месеца, където му е бил отхвърлен достъп до облекла и здравно обслужване. Тя твърди, че карцерът му се дължи на юридически спор, иницииран от един от неговите бизнес сътрудници, с изключение на Лий, който го упреква в кражба.

Лий обаче отхвърля да е бизнес сътрудник с Хсиех и омаловажава присъединяване му в предходното им дружество – Fomodex, борса за криптовалути. Той призна, че е наясно със правосъдното произвеждане против него, само че отхвърля да е направил каквото и да било нарушаване.

Междувременно Лий е изправен пред обвинявания в Съединени американски щати за хипотетичната си роля в HyperVerse, която американските прокурори разказват като пирамида и Понци скица. Лий отхвърля да носи каквато и да е отговорност за схемата и подлага на критика дейностите на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Консулството на Съединени американски щати в Дубай е било известено за обстановката на Сие, само че е декларирало, че не може да се намеси директно. Твърденията за малтретиране и изтезания от страна на емиратската полиция против чужденци, арестувани в страната, не са необичайност, което поражда опасения за сигурността на Сие и за по-широкото състояние с правата на индивида в Дубай.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР