Мъж, който е преживял нацистка окупация и лагери като тийнейджър,

...
Мъж, който е преживял нацистка окупация и лагери като тийнейджър,
Коментари Харесай

Герой от войната, който е оцелял след нацистка окупация и лагери за военнопленници, достига огромен крайъгълен камък

Мъж, който е претърпял нацистка окупация и лагери като младеж, разсъждава върху своя непосилен старт в живота, когато навършва 100 години.

Джордж Дуркал, който е бил държан в плен в лагер за интернирани в Германия по време на Втората международна война, означи своя крайъгълен камък с тържество в дома си за грижи. Джордж е роден като един от шест братя и сестри в Полша през 1925 година, само че емигрира в Обединеното кралство след войната. Говорейки от Argentum Lodge Care Home в Nailsea, в Съмърсет, той сподели, че експлоадирането на Втората международна война и нахлуването на Германия в Полша през 1939 година са разрушили щастливото му детство.

На 15 години той се върнал от учебно заведение един ден с цел да откри къщата си опожарена до основи, заобиколена от немски бойци. Животът в окупирана Полша е извънредно тежък и през 1945 година Гестапо изисква един член от фамилията му да отиде да работи в Германия. Джордж, който по това време е единствено на 21 години, се явява доброволец и е изпратен с камион за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР