Осем палестинци, преоблечени като медици, са били заловени в събота

...
Осем палестинци, преоблечени като медици, са били заловени в събота
Коментари Харесай

Заловиха шофьор на линейка, превозвал палестинци в Израел

О сем палестинци, преоблечени като медици, са били хванати в събота вечер, до момента в който са транспортирани незаконно през Йерусалим от водачи на частна кола за спешна помощ, съобщи израелската гранична полиция, представена от израелската новинарска организация ТПС.

Линейката е спряна на контролно-пропускателен пункт северно от Йерусалим. Шофьорът и неговият асистент споделили на граничната полиция на пункта, че са на път към животозастрашаващ случай. Полицаите се усъмнили, когато след инспекция разбрали, че не е имало случай, сходен на описания от водача.

След това те отворили задната врата на колата за спешна помощ и разкрили осем палестинци без разрешителни за достъп.

Кадрите от полицейските камери демонстрират по какъв начин палестинците лежат на пода, когато силите на реда отварят вратата, на която написа „ Частна кола за спешна помощ - Хадера “.

Хадера е град в Израел, ситуиран южно от Хайфа.

Арестувани са водачът, израелски жител, както и палестинците, всичките от региона на Самария. В изказването на полицията не се прецизира какво се е случило с помощника на водача.

От 7 октомври 2023 година граничната полиция на Израел е задържала повече от 6100 лица, пресекли незаконно границата, от които 687 са хванати предходната седмица.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР