В момента крипто пазарите се намират в състояние на стагнация,

...
В момента крипто пазарите се намират в състояние на стагнация,
Коментари Харесай

Биткойн в момента се намира в една “много скучна” фаза според анализатор

В момента крипто пазарите се намират в положение на застоялост, като цифровите активи минават през интервал на консолидация в продължение на няколко седмици.

Това накара вложителите да се запитат дали бичият пазар ще набере още веднъж скорост.

Усилията за поддържане на ралито през последните седмици непрекъснато се посрещат с напън от продажби, образец за което е последният спад в петък, когато Биткойн (BTC) означи намаляване от близо 5% от $63,000 до малко над $60,000. Този спад настъпи на фона на опасенията за инфлацията и забележки на политиците от Федералния запас.

За отбелязване е, че блокчейн интензивността регистрира понижено присъединяване, като транзакциите в мрежата на Биткойн внезапно спаднаха, а Етериум (ETH), втората по величина криптовалута, мина към инфлационна фаза.

Тази обстановка прилича интервала, претърпян от април до септември 2023 година, през който Биткойн остана стеснен в границите на $25,000 – $30,000 в продължение на шест месеца. В последна сметка криптовалутите предизвикаха стабилно рали, чиято кулминационна точка бе достигането на исторически връх от BTC през март идната година.

Чарлз Едуардс, създател на Capriole Investment, оприличи сегашната фаза на Биткойн на сюжет, който „ “. Той допусна, че тази фаза на консолидация може да продължи от един до шест месеца, характеризирайки се с търговия в диапазона и понижена волатилност, до момента в който пазарните участници не изгубят самообладание. Едуардс счита, че настроенията ще доближат своя връх тъкмо преди приключването на етапа на консолидация, проправяйки пътя за доста рали.

Компанията за разбори Santiment следи слаб интерес към покупки по време на спада измежду трейдърите, което сочи евентуално дъно за неотдавнашната промяна на Биткойн. Същевременно анализаторите на Bitfinex чакат продължаваща неустановеност и ниска волатилност в кратковременен проект, която може би ще продължи до началото на лятото, до момента в който през юни стартира количественото стягане (QT) на Федералния запас.

Планът на Фед да понижи темпа на редуциране на салдото си през идващия месец се чака да повлияе позитивно на доларовата ликвидност, което може да се отрази удобно на рискови активи като криптовалутите, чувствителни към световните условия на ликвидност. Въпреки това отстъплението на $ от шестмесечния връх през предходната седмица, съвпадащо с отскока на Биткойн от към $56,000, допуска смяна в наклонността. По-слабият $ би могъл да обезпечи поддръжка за идната фаза на крипто ралито, като евентуално основава предпоставки за бичи трето и четвърто тримесечие за BTC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР