Служебният кабинет да не иззема ролята на регулатор и да

...
Служебният кабинет да не иззема ролята на регулатор и да
Коментари Харесай

ПП-ДБ призова служебния кабинет да не плаши хората с високи цени на тока

Служебният кабинет да не иззема ролята на регулатор и да плаши хората с високи цени на тока. Това декларират от ПП-ДБ, откакто през днешния ден служебният министър на енергетиката Владимир Малинов разгласи, че цената на електрическата енергия за битовите консуматори от 1-ви юли

Според ПП-ДБ остават неразбираеми същинските причини за такова хипотетично нарастване. От обединението акцентират, че Малинов не даде пояснение, а не беше и запитан, по какъв начин по този начин ще се усили цената на електрическата енергия за хората при доста по-ниска цена на електрическата енергия през днешния ден, в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

От ПП-ДБ акцентират, че по време на кабинета " Денков " е признато решение, с което се предоставяха спомагателни средства на Фонд сигурност на електроенергийната система, точно с цел да се компенсират потребителите при излизане на свободния пазар.

" Това решение беше анулирано от служебния кабинет на ГЕРБ-ДПС още в първата седмица от ръководството им.  с причини да не се покачва цената за хората, по тази причина в този момент задаваме разумния въпрос какво тъкмо крои тази служебна власт, с което да натовари бюджета на българските фамилии - без визия за дълготрайно решение ", показват в позицията си от ПП-ДБ.

От обединението са безапелационни, че е извънредно време служебният кабинет да се откаже от огромните национални тематики и да се залови с единствената задача, която Конституцията му вменява - да провежда почтени избори. Тази власт няма законно право да подменя значимите решения за бъдещето на България, допълват от ПП-ДБ.
 КЕВР се приготвя, макар че отложиха либерализацията на пазара на ток
КЕВР се приготвя, макар че отложиха либерализацията на пазара на ток

Регулаторът одобри промени и допълнения на Наредба №1 за контролиране на цените на електрическата сила

Народното събрание да се събере на изключително съвещание и да задължи кабинета и Националния застрахователен институт да изплатят цялостния размер на нарастването на пенсиите от 1 юли. За това стартират събиране на подписи от " Продължаваме промяната - Демократична България " през днешния ден.

С изказване във фейсбук Асен Василев, който е и някогашен финансов министър, цитира известието на Национален осигурителен институт, като съобщи, че това е директна кражба и безспорен скандал и се пресмята на 100 млн. лева до края на годината - на процедура това са 8 лева от всеки пенсионер месечно. Той е засегнат и скандализиран от решението на Национален осигурителен институт, като изясни и че това е кражба, която е неприемлива.

По думите му парите ги има както в бюджета, по този начин и в закона за бюджета и те са гласувани от същото това Народно заседание.

" Това е остарелият модел, в който 10 индивида ядат парите на хората. Аз просто не мога да допускам, това е позорно. "

Припомняме, в края на предходната седмица стана ясно, че покачването на пенсиите от 1 юли може да бъде с 10, а не с 11%, а като причина се сочи регистрираната публично по-ниска инфлация от прогнозните планове.

Заседанието на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт, на което ще се взима решение по плана, е планувано за 14 май.

Осъвременяването на пенсиите се прави по така наречен Швейцарско предписание, като за задачата в държавния бюджет бяха планувани над 1.1 милиарда лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР