След като пенсиите, отпуснати до края на миналата година бяха

...
След като пенсиите, отпуснати до края на миналата година бяха
Коментари Харесай

Нарастват и наследствените пенсии

След като пенсиите, отпуснати до края на предходната година бяха увеличени с 10 % от първи юли, към този момент са по-високи и наследствените пенсии.

След нарастването от месец юли с 10% на главните размери на трудовите пенсии, отпуснати до края на предходната година, нарастват и наследствените пенсии, защото персоналната на умрелия също се усилва с 10%, обясни Любомира Язаджиева - шеф на Дирекция " Пенсии " в Националния застрахователен институт:

" Законодателят планува, че се усилва с 10 на 100 персоналната трудова пенсия на умрялото лице, от която се дефинират по-късно наследствените пенсии. И към наследствената по този начин формирана пенсия на всеки правоприемник се включва сумата от 60 лв. и, надлежно, в случай че е била изплащана на този правоприемник обезщетителна самостоятелна разлика, и тя се включва в размера на наследствената пенсия ".

Към размерите на наследствените пенсии, отпуснати в интервала 1 януари - 30 юни тази година, за всеки правоприемник се прибавят и изплащаните коронавирус добавки от 60 лв..
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР