Следим отблизо ситуацията с инцидента, поддържаме контакт и координация с

...
Следим отблизо ситуацията с инцидента, поддържаме контакт и координация с
Коментари Харесай

Ердоган заяви, че е дълбоко натъжен от инцидента с хеликоптера на Ебрахим Раиси

" Следим от близко обстановката с случая, поддържаме контакт и съгласуваност с иранските управляващи и сме подготвени да предоставим цялата нужна поддръжка ", съобщи турският държавен глава в " Екс ".

" От името на моята страна адресирам най-хубавите си пожелания на нашия комшия, другар и брат, иранския народ и държавно управление, и се надявам да получа положителни вести от президента и неговата делегация допустимо най-скоро ", добави той.

Говорител на турското министерството на външните работи съобщи пред Агенция Франс Прес, че Иран е " изискал техническа поддръжка за издирването ". " В момента обсъждаме каква помощ би могла да бъде изпратена допустимо най-скоро ", добави той.

Малко по-късно Франс прес заяви, че Турция е изпратила 32 спасители и 6 профилирани машини в Иран, с цел да оказват помощ в издирването на хеликоптера на президента Ебрахим Раиси.

" Тридесет и двама експерти по планинско търсене и избавяне и шест транспортни средства бяха изпратени от центровете Ван и Ерзурум в Източна Турция ", споделя турската организация за деяние в изключителни обстановки, като добави, че Техеран е изискал и поддръжката на хеликоптер, оборудван за нощно издирван.

Саудитска Арабия, Ирак, Катар, Азербайджан, Русия и Европейският съюз предложиха помощта си на Техеран.

Реджеп Тайип Ердоган се срещна с иранския си сътрудник в Анкара на 24 януари. По време на срещата им Ебрахим Раиси косвено прикани Ердоган да скъса връзките с Израел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР