Когато става въпрос за реклами, всеки детайл от кампанията се

...
Когато става въпрос за реклами, всеки детайл от кампанията се
Коментари Харесай

Защо в рекламите на часовници всички те показват един и същи час?

Когато става въпрос за реклами, всеки подробност от акцията се преглежда от екип по маркетинг.

Не би трябвало да е изненадващо, че всеки подробност е основан, с цел да ви накара да се разделите с мъчно извоюваните си пари, само че се оказва, че има един доста интелигентен аспект в рекламите за гледане, който евентуално не сте забелязали, само че по-късно несъмнено няма да можете да не забележите.

Филмът, направен от Ethos Watches през 2020 година, се задълбочи в точната причина, заради която в рекламите часовникът на ръката ви е надъхан на тъкмо несъмнено време - и в действителност може да ви изненада.

Вгледайте се деликатно в някоя реклама на часовник и може да забележите, че на всички аналогови циферблати е изписано едно и също време - тъкмо 10:10. Но за какво е по този начин?



Ами, науката. И подсъзнателни послания.

Не ни вярвате? Напишете в Гугъл „ часовник “ и ще откриете, че всеки циферблат на часовник гледа към вас с едно и също време. 10:10.

Практическото решение за потребление на позицията 10:10 значи, че рекламодателите могат ясно да покажат съставените елементи на циферблата на часовника, в това число стрелките, логото на марката и всички хронографи.

Но това към момента не изяснява за какво рекламодателите съвсем напълно избират позицията 10:10. В края на краищата, насочването на двете стрелки към 4:40 часа би дало същия резултат, нали?

Е, теорията за това може да бъде обяснена с подсъзнателните сигнали, които постоянно се употребяват в печатните реклами.



Когато двете стрелки са ситуирани в позиция 10:10, циферблатът на часовника прилича усмихнато лице. Докато в случай 4:40 часовникът би основал усещането, че е навъсен.

Обяснявайки по-подробно явлението, Линда Каплан Талер споделя пред The New York Times, че потребителите са по-склонни да закупят продукт с позитивна конотация.

„ В рекламата в никакъв случай не бихме очаквали някой да огледа часовник и да каже: „ Часовникът е ухилен “, само че това е просто чувство, което получавате “, сподели тя.

Разбира се, има и изключения от правилото. Разгледайте задоволително фотоси на часовници и сигурно ще попаднете на няколко 08:27 и 11:48 измежду безкрайното море от 10:10.

Идеята не важи и за цифровите часовници, защото Етос показва, че Apple постоянно употребява времето 10:09 в доста от своите реклами.

Изглежда, че в света на рекламата в действителност не се пестят елементи.

 

Превод: GlasNews

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР