След две години на рецесия, през 2017-а година Русия се

...
След две години на рецесия, през 2017-а година Русия се
Коментари Харесай

Руската икономика се върна на пътя на растежа през 2017 година



След две години на криза, през 2017-а година Русия се завърна на пътя на икономическия напредък, демонстрират данни на съветската публична статистика, представени от Франс прес.

Брутният вътрешен артикул на страната се е нараснал през предходната година с 1,5% след стесняване на съветската стопанска система с 2,8% през 2015-а и с 0,2% през 2016-а година, разгласи Rosstat.

Агенция Франс прес обаче припомня, че икономическият министър Максим Орешкин неведнъж съобщи в течение на миналата година, че се надява на напредък от към 2 на 100. В края на 2017-а година обаче се наблюдаваше закъснение на икономическата агресия, като това закъснение беше изключително ясно изразено в промишленото произвеждане.

Трябва да се има поради, че през 2015-а и 2016-а година Русия претърпява най-дългата си криза, откогато Владимир Путин пристигна на власт в края на 1999-а година. Тази рецесия докара до бърз спад на действителните заплати на руснаците и бе значително предизвикана от сривът на петролните цени срив, почнал към средата на 2014-а година, както и от интернационалните наказания, наложени върху Русия вследствие на дейностите на Москва във връзка с Украйна.

Едва в края на 2016-а година Русия съумя да излезе от рецесията, откакто Брутният вътрешен продукт на страната набъбна едва с 0,3% през четвъртото тримесечие.

Въпреки, че през предходната година съветската стопанска система се увеличи с 1,5%, това съставлява надалеч по-слаба агресия от повишаването на Брутният вътрешен продукт с над 7% посредством най-много на стремително поскъпващия нефт, което бяха факт по време на първите два управнически мандата на президента Путин от 2000-а до 2008-а година.

Това много сдържано движение на напредък няма да бъде задоволително, с цел да бъдат увеличени действителните заплати на руснаците, които се понижаваха трайно за четири поредни години.

Преди идните през март избори, президентът на Русия прикани болшинството икономисти да предложат ограничения за подсилване и диверсификация на стопанската система, само че откакто страната излезе от траялата две години рецесията, това като че ли стана не чак толкоз незабавен приоритет.

Владимир Путин въпреки всичко си сложи за цел Русия да надвиши през актуалната година плануваният от МВФ световен стопански напредък от 3,9%, предупреждавайки за рисковете от застоялост в страната, породена от неналичието на промени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР