Категорични сме, че Преспанското споразумение трябва да бъде спазеноНашите колеги

...
Категорични сме, че Преспанското споразумение трябва да бъде спазеноНашите колеги
Коментари Харесай

Мицотакис: Нашите колеги в Северна Македония трябва да признаят, че изборният период приключи

Категорични сме, че Преспанското съглашение би трябвало да бъде спазено
Нашите сътрудници в Северна Македония би трябвало да признаят, че изборният интервал завърши. Гръцкото държавно управление няма да търси ратификация на трите меморандума за съдействие, подписани със Северна Македония, засягащи въпроси като нейния развой на присъединение към Европейски Съюз, до момента в който Скопие не извърши напълно Споразумението от Преспа, подписано през 2018 година, повтори министър председателят Кириакос Мицотакис, оповестява електронното издание на в..

„ На този стадий няма да продължим ратификацията на меморандумите “, сподели Мицотакис в изявление за OPEN TV в сряда сутринта. „ Ратифицирането на меморандумите в този момент ще даде на Скопие лост за въздействие. "

„ Нашите сътрудници в Северна Македония би трябвало да признаят, че изборният интервал завърши. Скопие е изолирано, а не Гърция. Вярвам, че те ще се приспособят към натиска, с който ще се сблъскат “, сподели Мицотакис, като в същото време насочи обръщение към управлението на балканската страна „ да одобряват съществено отговорностите си и да спрат да вземат участие в дребни политически маневри “.

„ Ние не водим външната политика с показност. Категорични сме, че Преспанското съглашение би трябвало да бъде спазено “, сподели той.

Новоизбраният президент на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова заобикаля да употребява конституционното име на страната си, както е планувано в съглашението от Преспа, което провокира дипломатически спор с Гърция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР