Ще отидем на консултациите и ще изслушаме президента. Би трябвало

...
Ще отидем на консултациите и ще изслушаме президента. Би трябвало
Коментари Харесай

Рамадан Аталай с критики към служебното правителство на Радев, размаха пръст и на партията на Слави

Ще отидем на консултациите и ще изслушаме президента. Би трябвало той да сложи въпросите. Ние сме подготвени да отговаряме на всички тематики, съобщи пред Нова тв депутатът от Движението за права и свободи (ДПС) Рамадан Аталай.
"Надежда за сформиране на държавно управление има, само че съгласно мен тупикът, който се сътвори след отхвърли на първата партия да сформира държавно управление, мъчно към този момент може да се сътвори тази сила, която е нужна, с цел да се сформира кабинет ", разгласи той.
"За страната ни е належащо едно програмно или експертно държавно управление, което да направи промените, които партиите през последните 10-12 години не ги направиха ", сподели представителят на Движение за права и свободи.
"Имаме политическа партия, която влиза в Народното събрание за първи път, само че е на сцената от 5 години. Тази групировка получи нужната поддръжка, само че виждате, че тя не поема нужната отговорност ", сподели още депутатът, който посочи, че това му е 9-и парламент, а в случай че продължат по този начин нещата, скоро ще взе участие и в 10-и.
На въпрос дали от Движение за права и свободи биха подкрепили предлагането служебното държавно управление да стане постоянно, Аталай съобщи: "Служебното държавно управление в този си тип им задоволително пропуски. "
"Който подценява Движение за права и свободи, е подранил малко. Движението потвърждава, че всичко, което вършим в тази групировка, е в полза на обществото ", отсече депутатът.
"Направихме къс диалог в партията за актуализацията на бюджета. Смятаме, че едно служебно държавно управление няма мандат да желае изменение и допълнение в един главен закон, който е Бюджетът на страната. Нашите калкулации демонстрират, че в настоящия бюджет има задоволително пари, с които могат да се посрещнат всички потребности, които ще имаме ", изясни представителят на Движение за права и свободи.
"Сега в обществото остава усещането, че те са събрали 2 милиарда лева от горната страна и в този момент желаят да ги изхарчат ", продължи той.
"Вчера това, което направихме от Движение за права и свободи, беше да разтеглим обсега на насилието. Същевременно обърнахме внимание и на психическото принуждение, което промени изборните резултати на последните избори ", сподели Аталай и напомни за репресиите на Бойко Рашков против жители по време на предизборната акция.
"Гавра е да накараш човек да подпише документ и по този метод да намалиш политическата интензивност и по този начин да промениш конфигурацията в Народното събрание. Ако продължаваме по този начин, може да стигнем и до 20% изборна интензивност, а забележете, гласуването е наложително ", приключи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР