Русия скастри Европейския съюз за на четири руски медии, съобщава

...
Русия скастри Европейския съюз за на четири руски медии, съобщава
Коментари Харесай

Москва обвини ЕС в лицемерие заради забраната на руски медии

Русия скастри Европейския съюз за на четири съветски медии, оповестява " Ройтерс ".

Според ръководителя на съветския парламент Вячеслав Володин това демонстрира по какъв начин Западът отхвърля да одобри всякаква различна позиция и унищожава свободата на словото.

Вчера Европейският съюз разгласи, че прекратява разпространяването на " Гласът на Европа ", осведомителната организация РИА Новости и вестниците " Известия " и " Российская газета " на съображение, че те " са били основни принадлежности в прокарването и поддръжката на нападателната война на Русия против Украйна ".

Русия предизвести, че този ход ще докара до изострен отговор против западните медии в Москва, само че към момента не е оповестила кои медийни организации ще бъдат наранени.

" Ръководството на Европейски Съюз може единствено да приказва за независимост на словото, само че в действителност не я толерира ", посочи ръководителят на Държавната дума, който е непосредствен съдружник на президента Владимир Путин и член на Съвета за сигурност на Русия.
 Мария Захарова: Ако Европейски Съюз глоби съветските медии, същото чака и западните публицисти в Русия
Мария Захарова: Ако Европейски Съюз глоби съветските медии, същото чака и западните публицисти в Русия

Европейски Съюз се готви да глоби " Гласът на Европа ", " Российская газета ", " Риа Новости " и " Известия "

" Те блокират всяка различна позиция, унищожават свободата на словото, нарушават правото на свободно разпространяване и приемане на информация ", добави той.

Западните водачи разказват Русия като автокрация, която е най-голямата опасност за международния ред като национална страна, упрекват Москва в опит да подкопае западните демокрации и декларират, че нахлуването на Путин в Украйна демонстрира, че Москва може да нахлуе и в страна членка на НАТО.

На собствен ред Москва твърди, че Западът е замесен в хибридна война против Русия , която включва комплицирана пропагандна война, ориентирана към заличаване на репутацията на страната.

Москва смята, че западните медийни организации са надълбоко въвлечени в битката на страната на Запада и че неведнъж разгласяват подправена или подвеждаща информация за Русия - изказване, отречено от огромните медии.

От началото на войната някои съветски публицисти напуснаха страната и основни самостоятелни медийни организации бяха закрити.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова предходната седмица предизвести, че в случай че Европейски Съюз вкара възбраната, "  и извънредно мъчително за западняците ".

Руският съюз на публицистите назова възбраната на Европейски Съюз " противозаконна " и уточни, че въпросът е трябвало да бъде решен от съд.
 Европейски Съюз стопира на своя територия някои съветски медии
Европейски Съюз стопира на своя територия някои съветски медии

Разпространението им ще бъде неразрешено по какъвто и да е метод
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР