ЦИК незабавно да спре да саботира проверката за принадлежност към

...
ЦИК незабавно да спре да саботира проверката за принадлежност към
Коментари Харесай

Марин Димитров обвини ЦИК в саботаж на проверката за принадлежност към ДС на кандидатите

ЦИК неотложно да спре да саботира инспекцията за принадлежност към Държавна сигурност на претендентите, написа в профила си във Facebook претендентът от ПП-ДБ Мартин Димитров.

„ Има одобрена процедура от 17 години ЦИК да дава на Комисията по досиетата имената, ЕГН-тата и принадлежността към съответната листа на всеки претендент. Сега за първи път ЦИК не са дали информация за партийната принадлежност и са обяснили на Комисията по досиетата да търсят отговор на този въпрос в Интернет. Подобно търсене ще отнеме голям запас и ужасно доста време. Практиката на Комисията по досиетата е постоянно да афишира и партийната принадлежност заради вероятни спекулации при съвпадане на имена “, изяснява той.

Според него, това деяние може да има една единствена цел да се забави процесът по инспекция и да не се разгласи преди изборите кои претенденти от кои партии имат принадлежност към Държавна сигурност.

„ Този ЦИК е доминиран от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия и явно това болшинство прави опит значими обстоятелства да бъдат скрити от българското общество. Критично значимо е авансово и задоволително рано да бъде направена такава инспекция, с цел да могат българските жители да вземат осведомено решение кои партии и обединения и кои претенденти дават отговор на техните морални критерии и заслужават да бъдат подкрепени. Призовавам ЦИК неотложно да дават данните, според практиката от последните 17 години и да спазят закона и незабавно да стартира инспекцията за принадлежност към Държавна сигурност! “, зове още той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР