Основният туристически поток си остават българите. Вярно, че нашият туризъм

...
Основният туристически поток си остават българите. Вярно, че нашият туризъм
Коментари Харесай

Министър Милошев: На родното Черноморие си идват достатъчно българи, но кадрите си остават проблем

Основният туристически поток си остават българите. Вярно, че нашият туризъм се развива в изискванията на огромна конкуренция със съседите ни от Гърция и Турция, само че нашия туристически артикул има своята уникалност. Тук си е нашето място, нашата страст, тук е прелестно. Българите са добре пристигнали на нашето Черноморие. Това съобщи в ефира на bTV от к.к. „ Слънчев бряг “ служебният министър на туризма Евтим Милошев, който през вчерашния ден даде алегорично начало на новия летен сезон у нас.

Освен българите, отрасловият министър уточни, че най-вече летовници чакаме от Румъния, Полша, Англия, Чехия, Германия и даже Израел, макар спора в Близкия изток.

Относно това какви цени да чакаме по родното море тази година министър Милошев акцентира, че това е въпрос на комерсиална политика и няма по какъв начин страната да се меси или да постанова регулация.

Не правилно обаче, че цените на чадърите ще се вдигнат тази година поради увеличение на цените на концесионните контракти. Начинът, по който е уредено отдаването чартърен на плажовете по нашето Черноморие, е с закрепени цени, заложени в концесионните контракти. Друг е въпросът, че концесионерите желаят да се преразгледат тези контракти. На този стадий няма съображение това да се направи, изясни още той.

Милошев обаче открои главният проблем за сектора, който си остава острата липса на фрагменти.

Говорим за голям проблем при набирането на фрагменти за сезона. Пазарът ни има потребност от служащи от трети страни и това не е каприз, не е екстравагантно решение, това е нужда. Има огромен проблем с издаването на визи, има огромен проблем с потенциала и работата на консулските ни служби, изключително в Средния Изток, разясни министърът на туризма.

Милошев подсети, че в последните дни от работата си депутатите одобриха омекотен режим за възобновяване на визите на служащи от трети страни.

В умозаключение уточни, че водата ни е чиста и моли да спрем „ да си измисляме проблеми, които не съществуват “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР