Всяко нещо, което партиите правят извън официалната кампания, ще бъде

...
Всяко нещо, което партиите правят извън официалната кампания, ще бъде
Коментари Харесай

Политолог: ПП-ДБ прави грешка, че се среща само със свои симпатизанти

Всяко нещо, което партиите вършат отвън формалната акция, ще бъде употребявано от съперниците в ущърб на техните политически врагове.
Това сподели политологът Георги Киряков.
Важните тематики в предизборната акция – за бъдещото ръководство, за стопанската система, образованието, опазването на здравето, обществената политика, потъват в медийното поле на фона на по-ефектните и скандални тематики. " Говорим за абсурда, който сега предизвикат от ГЕРБ-СДС за реорганизацията на придвижването в столицата; приказваме за преекспонирането на случая с злополуката на Кирил Петков с кола на НСО; приказваме за изявлението на Бойко Борисов, че стената на Автомагистрала " Струма “ е паднала поради немарливост на предходните ръководещи. Реториката на партия ГЕРБ е, че откакто някой различен ръководи, те ще го нападат. Дори ГЕРБ да са приели тази метаморфоза в центъра на София, откакто има недоволни жители, те ще се възползват от тази обстановка на неодобрение и ще я употребяват в своя полза против политическия конкурент “, разяснява политологът.
Той означи, че данните на социолозите показват моментната политическа картина, а доста постоянно в първата половина на предизборната акцията тя се оказва неточна. " Всичко зависи от това по какъв начин ще развият акциите на обособените партии, т.е. електоралните настройки. От доста други фактори зависи, в това число и от решение в деня за размисъл на огромна част от гласоподавателите “, означи Киряков.
В акцията ПП-ДБ разчитат само и единствено на тезата, че ще се борят с овладяната от ГЕРБ и Движение за права и свободи страна и че това е главната битка на България, уточни политологът. " Те вършат нормалната неточност на подобен вид партии – обикалят страната, срещайки се само и единствено със свои симпатизанти и разчитайки само и единствено на медиите и медийните изяви на водачите. По места евентуално съвсем никой няма да разбере кои са претендентите от листата, няма да се наложат нови лица, ще се разчита на старите, добре познати лица “, разяснява Георги Киряков. Политологът чака още по-ниска изборна интензивност от тази на предходните избори. " На това разчитат ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи – на подобен вид отвод от народна власт, от гражданско присъединяване и отмалялост. Има очакване и вяра, че нещата би трябвало да тръгнат в посока смяна, само че хората не виждат тази смяна в " Промяната “. Това е голям проблем и евентуално те ще чакат идващия притежател на тази сила. Има сила у хората, просто би трябвало да се канализира някъде. ПП-ДБ не съумяха да я овладеят, изгубиха я, разпиляха я и в този момент упованието стои “, акцентира Киряков.
По думите му " Левицата “, " Солидарна България “ и " Синя България “ разчитат точно на разочарованието от хората, искащи смяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР