Кирил Домусчиев обяви важна новина за българските бизнес дами.Дори днес

...
Кирил Домусчиев обяви важна новина за българските бизнес дами.Дори днес
Коментари Харесай

Домусчиев: Гласът на жените предприемачи остава нечут, време е това да се промени

Кирил Домусчиев разгласи значима вест за българските бизнес дами.

Дори през днешния ден гласовете на дамите бизнесмени остават нечути, а историите за дамите водачи във водещи за мъжете промишлености са вдъхновяващи. Това съобщи предприемачът и ръководител на най-голямата работодателска организация КРИБ Кирил Домусчиев по време на срещата на учредената от Бил Клинтън " Глобална самодейност на Клинтън " (Clinton Global Initiative – CGI).

Той е хазаин на срещата, която се организира в НДК, както и съосновател на Domuschiev Impact, която е сътрудник на CGI и беше водещ спонсор на срещите на самодейността през 2022 година и 2023 година в Ню Йорк. Домусчиев е също и член на Консултативния съвет на самодейността на някогашния президент на Съединени американски щати, написа novini.bg.

Срещата в София е част от " Пътя към септември " на CGI - целогодишни срещи за определяне на нови партньорства и намиране на способи за решение на неотложни световни проблеми. Финалът на срещите е в Ню Йорк на 23 и 24 септември.

Тазгодишната тематика на форума " Разчупване на бариерите: Инвестиране в дами бизнесмени " е фокусирана върху поддръжката на световния прогрес на дамите водачи в частния и обществения бранш. Сред участниците в срещата са някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън, президентката на Косово Вьоса Османи, Чери Блеър - брачната половинка на някогашния английски министър председател Тони Блеър и основателка на Фондация за дамите " Чери Блеър " и други. 

Домусчиев акцентира, че днешното събитие е апел за деяние, апел за многообразие, апел за смяна. 

Гарантирайки, че гласовете на дамите бизнесмени ще бъдат чути, ние отключваме нови благоприятни условия. Преодоляването на разликата сред половете ще даде подтик на стопанската система с 3 трилиона $. Така че дано дружно да проправим пътя към едно по-добро утре, прикани Домусчиев при откриването на форума.

А за някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън, която участва на събитието сподели, че с нейната всеотдайна работа и многочислените ѝ достижения провокира пътищата и проправя пътя за дамите без ограничавания. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР