Отново заедно, но не на корта, а в планината. Louis

...
Отново заедно, но не на корта, а в планината. Louis
Коментари Харесай

От съперници до разходка заедно в планината: Louis Vuitton събра заедно Федерер и Надал

Отново дружно, само че не на корта, а в планината. Louis Vuitton събра дружно Роджър Федерер и Рафаел Надал в Доломотите, като двамата станаха част от спортната акция на марката. Легендарните тенисисти направиха едно взаимно нанагорнище из италианските планини, носейки чанти на съответната марка върху гърбовете, а фотографката Ани Либовиц ги следваше неразделно по петите. Двамата огромни противници и другари очевидно се забавляваха по време на процеса и оценяваха момента да бъдат дружно в нещо толкоз друго от нормалните им битки на корта, а ето какво споделиха в особено изявление за " GQ " след края на фотосите.

За това кои са най-големите им достижения:

Федерер: Най-голямото ми спортно достижение евентуално е достигането до номер едно в света. Много съм удовлетворен от своята кариера и седнал съм тук в ролята на един благополучен човек.

Надал: Моят отговор също ще е подобен, само че въпреки всичко бих показал 14-те си трофеи на Ролан Гарос.

За тяхната загадка за триумф:

Надал: Имах страховит екип към себе си, което оказва помощ. Семейството ми ме е възпитало в верни полезности и това ми е пособие да се усъвършенствам непрестанно. За мен най-важното е, че постоянно съм имал пристрастеността да намирам нови неща, които да ме трансфорат в по-добър тенисист. Това прави разликата сред положителните и най-хубавите играчи.

Федерер: Винаги има какво малко да прибавиш към играта си, даже когато към този момент играеш страховит тенис. Също доста значимо е от ранна възраст да се обградиш с верните хора, които да те въодушевяват, с цел да стигнеш до върха.

За това какво биха споделили на младото си " аз ":

Надал: Да упражнявам с вярното отношение и дух, да чувам хората към себе си, да бъда задоволително преклонен и да се вслушвам в мнението на екипа си, даже когато имам триумфи. Трябва непрестанно да се учиш с опита, който придобиваш с времето, тъй като има неща, които не можеш да научиш по различен метод.

Федерер: Важно е да приемаш непознатото мнение, без значение дали ти харесва или не. Не бива да приемаш нещата персонално, защото нормално хората в твоя екип, желаят най-хубавото за теб. Знам, че от време на време те ще ви наподобяват прекомерно сериозни и няма да искаш да чуеш някои неща, до момента в който си млад, тъй като ще искаш само да ти се споделя по какъв начин няма по-добър от теб и ще бъдеш номер 1 в света, само че нещата не стоят по този начин. Линията сред самоувереността и ниското самочувствие може да бъде доста тънка на моменти. Трябва да не прибързваш и да знаеш, че имаш време пред себе си, както и да не забравяш, че ти си самичък собствен треньор през най-малко половината от времето.

За това кои са техните спортни идоли:

Надал: Като цяло съм огромен почитател на спорта. Спортът е ентусиазъм за мен. Обичам футбола и Роналдо Назарио беше кумир за мен в детските ми години. Впоследствие имах и опция да прекарам време с него. Що се отнася до тениса, то бих отличил Пийт Сампрас и Карлос Моя, който в този момент е мой треньор. Той постоянно е бил до мен и мисля, че той ми оказа помощ извънредно доста, когато навлизах в Тура.

Федерер: Пийт Сампрас и Стефан Едберг са доста специфични хора в живота ми. Едберг ме тренираше в продължение на две години, което беше необикновено. Също по този начин бях огромен почитател на баскетбола, когато израствах, тъй че няма по какъв начин да не загатна Майкъл Джордан и Шакил О`Нийл. Мислех, че това е най-готиният спорт на земята по това време.

За това какво е да бъдат част от акцията на Louis Vuitton:

Надал: Знам какъв брой доста икони са били част от тази акция, тъй че съм доста горделив да споделя този миг с моя бивш огромен противник и настоящ безценен другар - Роджър.

Федерер: Уникална опция е да работя дружно с Рафа. Имаме в действителност специфична връзка, която стартира със съревнование, само че в този момент към този момент можем да седнем дружно и да вършим сходни страхотни неща.

За това по какъв начин се усещат по време на фотосите:

Федерер: Беше ужасно да фотографирам дружно с Ани Либовиц. Работя с нея за трети път и преживяването е неповторимо. Със сигурност чувството се укрепва от това, че сме на върха на планината. Както към този момент споделих, аз в действителност съм благополучен с дните си на тенисист, само че също по този начин се веселя, че всичко това към този момент завърши. Рафа също по този начин е достигнал тенис величие в кариерата си. Този пейзаж ни припомня по какъв начин ни се е налагало през последните 20 години да се оправяме с всевъзможни спънки и условия. Ниастина е доста значимо за мен и Рафа да сме тук дружно.

Надал: Не съм привикнал със снега като Роджър. Той живее в снега. Не си чувствам ушите, само че се любувам и развличам (смее се). Би било друго, в случай че би трябвало да прекарам цяла седмица тук, само че в този момент ми е доста прелестно.

Федерер: Рафа за пръв път вижда сняг в живота си (смее се).

За това дали си спомнят своята първа среща:

 Надал: Аз в действителност си припомням, само че той едва ли.

Федерер: Признавам, че не си припомням. Бях ли благ с теб?

Надал: Всъщност беше малко нахален (и двамата избухват в смях). Това се случи, когато завоюва първия си Уимбълдън и почтено споделиха беше ужасно благ. Тогава бях младеж и ме беше позор да беседвам с теб, само че ти се отнесе в действителност превъзходен с мен.

Федерер: Спомням си първия ти мач в Монте Карло. Още тогава се виждаше какъв брой си добър и всички си мислеха, че ще има още един страховит испански клейкортър, който евентуално ще бъде в топ 10 на света, само че ти реализира доста повече и завоюва безусловно всичко. Беше доста особено, когато бях номер едно и изгубих от него на финала в Маями през 2004-та, което може би се одобри като изненада от някои.

Надал: Нека да кажем, че ти тогава беше болен.

Федерер: Да, получих безоблачен удар, само че няма никакво значение, тъй като той ме победи изцяло почтено. Този мач постоянно ще значи доста за мен, без значение, че го изгубих. Тогава към този момент виждах по какъв начин новото потомство настава, като Джокович и Мъри към този момент бяха в Тура, само че Рафа се открояваше със своето държание на корта от ранна възраст и се усещаше, че следим нещо особено. Тези дни дни не ми липсват, само че в същото време ми и липсват, тъй като беше ужасно и особено да играем един против различен.

За това по какъв начин желаят да бъдат запомнени:

Надал: В Тура сме повече от 20 години и сме срещнали доста хора. Бих се почувствал доста благополучен, в случай че хората в света на тениса приказват добре за мен като човек, а не ме помнят само като състезател, тъй като там достиженията ми са ясни. Постигнал съм повече, в сравнение с в миналото съм си мечтал и за мен най-важно ще е наследството ми като човек.

Федерер: Надявам се да бъде запомнен освен като тенисист, само че и като човек. Бих се радвал, в случай че съм бил добър модел за подражателство на децата и би ми се желало хората да се радват, когато ни виждат с Рафа, а не да си кажат " О, не! Пак ли тези "?

The GOATs Roger Federer & Rafa Nadal are back together again. What an extraordinary Q&A with FedaL on the wonderous summit of the Dolomites Mountain Range - Italy in the snow, followed by a joint photo shoot with famed photographer Annie Leibovitz. All for the Louis Vuitton Core…
— LavanyaSingerDinesh
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР