Северна Корея скоро ще разполага с междуконтинентална балистична ракета, снабдена

...
Северна Корея скоро ще разполага с междуконтинентална балистична ракета, снабдена
Коментари Харесай

КНДР скоро ще има балистична ракета с ядрена глава

Северна Корея скоро ще разполага с междуконтинентална балистична ракета, снабдена с нуклеарна бойна глава, съобщи през днешния ден ръководителят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Джоузеф Дънфорд пред Комисията по въоръжените сили в Сената.

„ Не мога да кажа дали това ще стане след три, шест или 18 месеца, само че е единствено въпрос на време “, сподели генералът на чуване в Комисията, отдадено на удължаването на пълномощията му с още две години.

Китай се стресна - изпита ли Северна Корея нова бомба

Пхенян заплаши Съединени американски щати с най-мощното тестване на атомна бомба в Тихия океан

КНДР се подигра на най-сериозната опасност на Съединени американски щати до момента

Според Дънфорд в този момент Вашингтон би трябвало да изхожда от това, че

Северна Корея има както предпочитание, по този начин и опция да нанесе удар по континенталната част на Съединени американски щати .

„ Американското министерство на защитата поддържа дипломатическите стъпки за решение на рецесията към севернокорейската нуклеарна стратегия “, сподели Дънфорд.

Дънфорд означи, че в последните 18 месеца министерството на защитата е активизирало събирането на информация, обвързвана с военната активност на Пхенян.

„ Макар политическата конюнктура сега да е доста напрегната, не сме открили смяна в позициите на севернокорейските сили. Не се следи военна активност, съответстваща на напрежението в политическата среда “, акцентира той, представен от Ройтерс.

В същото време президентът на Съединени американски щати

Доналд Тръм съобщи, че страната му е готова за „ боен вид “, който ще бъде унищожителен за КНДР .

Той сподели това на взаимна конференция в Белия дом с министър-председателя на Испания Мариано Рахой.

„ Ние изцяло сме готови за втория вид, който не е за предпочитане. Ако обаче създадем избор в интерес на този вид, той ще бъде унищожителен за Северна Корея. Той се назовава боен вид “, сподели Тръмп.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР