Саудитска Арабия сътвори най-голямата изненада на Световното първенство в Катар

...
Саудитска Арабия сътвори най-голямата изненада на Световното първенство в Катар
Коментари Харесай

Саудитска Арабия постави Аржентина и Меси на колене

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Саудитска Арабия сътвори най-голямата изненада на Световното състезание в Катар досега, откакто надделя Аржентина с 2:1 в първи мач за двата тима от група С. Това бе първо проваляне на южноамериканците от 36 мача насам, като за последно те изгубиха полуфинала на Копа Америка от Бразилия на 3 юли 2019 година с 0:2.

Двубоят стартира с предстоящ напън на южноамериканците, като още във 2-ата минута Меси стреля рисково, само че Мохамед Ал Овайс се намеси брилянтно.

Логичното се случи, когато в 10-ата минута таман Меси откри от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушаване против Леандро Паредес, осъществено от Сауд Абдулхамид. Плеймейкърът на ПСЖ стана едвам петия футболист в историята, който се разписва на четири разнообразни Мондиала (2006, 2014, 2018, 2022) . Другите, които са го правили, са Пеле, Уве Зелер, Мирослав Клозе и Кристиано Роналдо.

До 35-ата минута аржентинците осъществиха още три гола, които обаче бяха анулирани заради засади. Първо попадение на Меси не бе зачетено, а по-късно и две на звездата на Интер Лаутаро Мартинес.

До края на първото полувреме не се стигна до по-сериозни рискове, а Саудитска Арабия приключи частта, без да насочи нито един удар по посока на вратата на Емилиано Мартинес.

А ржентинците обаче претърпяха същински потрес при започване на второто полувреме, когато в 48-ата минута соколите изравниха с първия си прецизен изстрел. Салех Ал Шехри се възползва от чудесно подаване на Фирас Ал Бурайкан и не остави шансове на Мартинес.

Проблемите за албиселесте се задълбочиха, тъй като пет минути по-късно Саудитска Арабия реализира поврат. Салем Ал Даусари показва чудесна техника и с шут от междинна отдалеченост означи втори гол за символичните посетители.

Аржентинците можеха да изравнят в 63-ата минута, само че от непосредствена непосредственост Николас Таляфико не съумя да преодолее Ал Овайс, който се регистрира с още едно ужасно избавяне.

Меси изведе Анхел ди Мария отдясно в наказателното поле в 73-ата минута. Крилото стреля, само че ударът бе елементарно избавен от стража на Саудитска Арабия.

След центриране на Ди Мария в 10-ата минута на добавеното време, резервата Хулиан Алварес се извиси над всички и стреля с глава, само че стражът на соколите отрази още веднъж.

Така Саудитска Арабия се трансформира в първия азиатски тим, вкарал 2 или повече гола във вратата на Аржентина на Мондиал. Един от огромните любимци за трофея претърпя сериозен провал и ще търси по-добър резултат против Мексико на 26 ноември. Селекцията на Ерве Ренар ще премери сили с Полша в същия ден.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР