Русенското общинско дружество Общински транспорт Русе ЕАД отчита увеличение на

...
Русенското общинско дружество Общински транспорт Русе ЕАД отчита увеличение на
Коментари Харесай

"Общински транспорт Русе” все още работи на загуба

Русенското общинско сдружение " Общински превоз Русе " ЕАД регистрира нарастване на приходите и понижаване на загубите през миналата 2023 година Това излиза наяве от годишния финансов доклад на компанията, представен от уеб страницата " Дунавмост ".
 
Приходите на сдружението са достигнали 8,327 млн. лв., което е с 21% повече по отношение на 2022 година Основната причина за растежа е нарастването на приходите от продажба на транспортни услуги с над 1 млн. лв., както и нарастването на финансирането с 342 хиляди лв..
 
Въпреки позитивната наклонност, финансовият резултат от главната активност остава негативен, като загубата за 2023 година е 450 хиляди лв.. Това е усъвършенстване по отношение на 2022 година, когато загубата е била 556 хиляди лв..
 
 Община Русе Община Русе Източник: Zonanews
През миналата година сдружението е обслужило 7 тролейбусни и 9 автобусни линии в града, като е нараснало договорирания пробег с 50%. Това е станало допустимо с помощта на доставката на 15 нови тролейбуса по план от ОПОС.
 
Към края на 2023 година " Общински превоз Русе " ЕАД разполага с 22 тролейбуса HESS/NAW, 15 тролейбуса SOR TNS 12, 20 електрически рейса SOR EBN 9.5 и 24 дизелови рейса VanHool A330. С този преносим състав сдружението може да покрива транспортни задания до 5,2 млн. км годишно, което е нарастване на потенциала с 400%.
 
За 2024 година сдружението възнамерява да достави 10 броя използвани рейса, да пусне в употреба нова зарядна станция и паркинг за електробуси, както и да извърши ремонт и реорганизация на контактната мрежа в сектора от кръстовището на Симова мелница до Централна жп гара.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР