Вече има и магистърската програма Комуникационни мрежи и киберразследване, която

...
Вече има и магистърската програма Комуникационни мрежи и киберразследване, която
Коментари Харесай

Университети се надпреварват за новото поколение дигитални предприемачи

Вече има и магистърската стратегия " Комуникационни мрежи и киберразследване ", която университетът обезпечава посредством партньорството си с Българска академия за сигурност, която единствена у нас си партнира с Директората по киберсигурност на Израел.

ВУТП е първият универститет у нас, който предлага интердисциплинарни специалности.

Високо платени, качествено готови и с широкопрофилни познания, умения и пълномощия ще са авиационните инженери на бъдещето. Точно такива инженери основават Висшето учебно заведение по телекомуникаци и пощи и Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " гр. Долна Митрополия в своята взаимна бакалавърска компетентност " Комуникационни системи за обслужване на въздушното придвижване ".

Другите интердисциплинарни специалности са " Телемедицина " с Медицински университет - Плевен и " Софтуерно планиране в медицинат а " взаимно с Медицински университет - Пловдив.

Това са все специалности - флагмани на просветителния пазар, тъй като са неповторими и не се оферират в различен университет в страната.

Това са специалности, учащи по специалности на бъдещето, даващи инженерите на бъдещето. Това са инженерите, които ще направляват въздушния трафик, които ще основават материите за изкуствени органи, ще задвижват изкуствени органи и стави, ще поддържат апаратурата за осъществяване на прегледи и диагностициране от разстояние, ще поддържат и провеждат електронното административно обслужване на едно гише, ще оперират в цифровото бизнес пространство, само че при всички случаи трудът им ще носи висока добавена стойност на икономическите системи.

Около 90% от студентите във ВУТП работят още от втори курс по специалността си и то прекомерно постоянно в фирмите - донори на лектори в обучителния развой. Бизнесът участва трайно в образователния развой във Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи. Изградени са партньорства с над 50 компании, в това число едни от най-големите ИТ и телекомуникационни корпорации, опериращи у нас и на световните пазари. 25% от университетския състав са специалисти от практиката.

Тази иновативност бе видяна и в чужбина и през днешния ден Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи е единственото държавно висше учебно заведение признато за пълновръстен член на Европейската асоциация на професионалното висше образование- EURASHE, една от петте формиращи европейската политика в региона на висшето обучение.

Младите хора търсят качествено образование, не лесна тапия, споделя ректорът на университета проф. Миглена Темелкова.Тя е безапелационна, че от България няма " приключване на мозъци " от сферата на осведомителните технологии и връзки. Единици напущат страната. Високите хонорари в тази сфера са съответстващи на тези, които биха получавали в чужбина, прецизира ректорът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР