Икономиката на Япония се сви през първото тримесечие, тъй като

...
Икономиката на Япония се сви през първото тримесечие, тъй като
Коментари Харесай

Икономиката на Япония се сви през първото тримесечие, тъй като потребителските разходи изостават

Икономиката на Япония се сви през първото тримесечие, защото потребителските разноски означиха най-дългата си низходяща серия от началото на 2009 година, поставяйки предизвикателство за проектите на централната банка за стягане на паричната политика.

Намаляващите корпоративни разноски и експорт способстваха за спад на Брутният вътрешен продукт с 2 % на годишна база, повече от плануваното от анализаторите, съгласно предварителните данни, оповестени от кабинета на Япония в четвъртък.

На тримесечие на база спадът беше 0,5 %, откакто Брутният вътрешен продукт остана без смяна през четвъртото тримесечие и падна с 0,9 % през интервала юли-септември.

Разходите на семействата, които съставляват повече от половината от Брутният вътрешен продукт на Япония, понижиха 0,7 на 100 по отношение на предходното тримесечие. Това означи четвъртото следващо тримесечие на спад, защото потребителите понижиха разноските, като по-слабата йена докара до повишение на разноските за храна и сила. Корпоративните разноски също паднаха с 0,8...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР