Съобщенията сочат, че предстоящият суперавтомобил на Alfa ще се нарича

...
Съобщенията сочат, че предстоящият суперавтомобил на Alfa ще се нарича
Коментари Харесай

Новата Алфа 33 ще е в 33 бройки и ще вдига… 333 км/ч

Съобщенията сочат, че идният суперавтомобил на Alfa ще се назовава 33, ще бъде стеснен до 33 екземпляра и ще развива оптималната скорост от 333 км/ч

Alfa Romeo готви нещо положително, а резултатите от упоритата ѝ работа ще бъдат разкрити на 30 август. Очаква се новата Alfa Romeo да бъде суперавтомобил, като съгласно известията ще заимства ентусиазъм от именитото минало на марката и ще се назовава 6C.

Заедно с изказването на основния изпълнителен шеф Жан-Филип Импарато, че новият флагмански модел ще бъде показан в края на август, на дата, съвпадаща с Гран при на Италия, Alfa Romeo пусна тийзър изображение със слогана „ дата за фантазии “ (в превод от италиански).

Тийзър изображението се концентрира върху нещо, което наподобява като част от предната решетка. Преди това автомобилният производител сподели задната светлина на автомобила, която приличаше по едно и също време на 6 и C.

Това в допълнение подхрани слуховете, че автомобилът ще се причисли към неотдавнашната линия от коли с ореол на Alfa Romeo, в това число 8C и 4C. Като се имат поради слуховете за името 6C и флагманският статут на идната Alfa, се чака шестцилиндров мотор.

А Alfa Romeo разполага с доста мощен V6 мотор, който може да употребява. Произведеният от Ferrari 2,9-литров V6 с две турбини, който задвижва актуалната Giulia Quadrifoglio, е необятно оценен и във формата на GTAm генерира солидните 532 к.с. (397 kW/540 к.с.) и 600 Нм въртящ миг.

Така или другояче, автомобилът ще бъде „ сбъдната фантазия “ за Импарато, който съобщи пред Autocar, че планът е „ въодушевен от самоуверен екип, който желае да реализира нещо неповторимо “. Използвайки историята на италианската марка, компанията може да заимства дизайнерски детайли от T33 Stradale за идния 6C.

Импарато добави, че всички в Stellantis са го считали за „ изцяло вманиачен “ да даде зелена светлина на сходен план в актуалната ера, само че че той ще стои гордо паралелно с 8C в музея на Alfa Romeo в Арезе, където ще бъде показан на 30 август.

По-рано този месец Alfa Romeo разкри, че ще показа суперавтомобила на 30 август, в същия уикенд, в който ще се организира Гран при на Италия в Монца. Главният изпълнителен шеф на автомобилния производител Жан-Филип Импарато допусна тогава, че автомобилът ще черпи ентусиазъм от предишното, в това число от именития 33 Stradale от 1967 година

Alfa Romeo 33 Stradale е състезателен автомобил със средноразположен мотор, създаван от италианския авто производител Alfa Romeo. Това е един от първите суперавтомобили в света; при представянето си той е най-бързият търговски автомобил за изправен километър. Произведени са 18 екземпляра сред 1967 и 1969 година „ Stradale “ (на италиански „ пътна “) е термин, постоянно употребен от италианските производители на коли за обозначаване на улична версия на спортен автомобил; в реалност 33 Stradale е произтекъл от спортния първообраз Tipo 33.

Автомобилът доближава 100 км/ч от място за по-малко от шест секунди и има оповестена оптималната скорост от 260 км/ч. През 1968 година немското списание Auto, Motor und Sport мери оптималната скорост от 252 km/h и 24,0 секунди за изминаване на километър от място, което го трансформира в най-бързия автомобил за това разстояние.

Той реализира това, употребявайки мотор с размер, по-малък от половината от този на високопроизводителните си съвременници като Lamborghini Miura, Ferrari Daytona и Maserati Ghibli.

Първият първообраз (шаси № 10533.01) е издигнат в работилницата на Autodelta в Сеттимо Миланезе, един до друг със спортния автомобил Tipo 33 „ Periscopica “ през 1967 година Каросерията е направена от Франко Скалионе и неговите хора, до момента в който Autodelta прави техническото произвеждане. Друг първообраз с магнезиева каросерия (шаси № 10533.12) (планиран за някои улични състезания) е стартират от Скальоне. 

Той обаче е приключен едвам през 1968 година от Marazzi. Двата прототипа са единствените, които имат двойно разположение на фаровете. Тя е модифицирана от Scaglione при идващите серийни коли заради наредбите за минимално разстояние на фаровете от земята.

Всъщност, това е посочено като един от продуктите, към които препраща хипотетичното ново име на автомобила – 33. Autocar, базирайки се на неназовани източници от Alfa Romeo, оповестява, че името ще бъде въодушевено и от броя на създадените екземпляри, който ще бъде стеснен до едвам 33.

И най-после, името ще се отнася и до оптималната скорост на автомобила, която ще бъде 333 км/ч. Предвид ограничавания темперамент на производството и впечатляващите характерности, цените също ще бъдат много високи и ще стартират от над 1 млн. евро (1,11 млн. $ по настоящия валутен курс).

Предишни отчети допускаха, че автомобилът може да бъде наименуван 6C, също като отпратка към предишното на Alfa Romeo и с цел да му помогне да се впише в колите като 8C и 4C. Марката към момента не е определила публично какво ще задвижва новата 33, само че тя може да се възползва от доста впечатляващия 2,9-литров V6, употребен в Giulia Quadrifoglio. Във формата GTAm той развива 532 к.с. (397 kW/540 PS) и 600 Nm въртящ миг.

„ Сбъдната фантазия “ за основния изпълнителен шеф на Alfa Romeo, той твърди, че автомобилът е „ въодушевен от един самоуверен екип, който искаше да реализира нещо неповторимо “. Като се има поради дребният тираж на автомобила, не е изненада, че Imparato счита, че той ще бъде разпродаден още преди да бъде оголен в края на лятото.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР