Самолет на Кориън еър спря в тревната площ на централно

...
Самолет на Кориън еър спря в тревната площ на централно
Коментари Харесай

Самолет катастрофира при кацане във Филипините, пътниците са невредими

Самолет на " Кориън еър " спря в тревната повърхност на централно филипинско летище , откакто нощес не съумя да се приземи на пистата, съобщи Асошиейтед прес. На борда е имало 162 пасажери и 11 души екипаж. Всички са се измъкнали невредими благодарение на спешни пързалки.

Десетки полети бяха анулирани, а интернационалното летище " Мактан-Себу ", едно от най-натоварените в страната, остана затворено поради спрелия в края на единствената му писта аероплан.

Шефът на " Кориън еър ", една от най-известните самолетни компании в Азия, сервира извинения за злополуката, която можеше да има ужасяващи последствия, и даде обещание, че ще бъдат подхванати ограничения за предотвратяването на сходни случаи.


" Винаги даваме приоритет на сигурността при всички наши интервенции и откровено съжаляваме за напрежението и неудобството, породени на нашите пасажери ", съобщи в изказване президентът на корейската самолетна компания.

Предната долна част от фюзелажа на самолета е откъсната, а носът му е съществено развален. Самолетът лежи накривен напред върху тревна повърхност, предното му колело не се вижда, а от вратите са задействани спешни пързалки. В горната част на самолета, покрай една от предните порти, се вижда сериозна дупка, се споделя в информацията на АП. Филипинските управляващи обявиха, че останалото в самолета гориво ще бъде източено, преди да стартират опитите за евакуиране на летателния уред.

Десетки полети от и до филипинската провинция Себу са анулирани, в това число и тези на националния авиопревозвач " Филипин еър ", който в началото разгласи за над 50 анулирани вътрешни полета.


Започнало е следствие на злополуката. Самолетът " Еърбъс А330 ", изпълняващ полет от Инчон, Южна Корея, се е опитал да кацне два пъти, преди да се приземи, само че отвън пистата, при третия си опит, се споделя в изказване на корейската компания.

През 1981 година при политане от интернационалното летище в Манила реактивен аероплан " Боинг " 747 на " Кориън Еърлайнс " излиза отвън пистата, удря се в бетонна ограда, и стопира рисково покрай автомагистрала южно от филипинската столица. Предната му част надвисва над натовареното шосе. В самолета пътуваха 350 души и десетки от тях пострадаха.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР