Съединените щати налагат мита на стоманата и алуминия от Европейския

...
Съединените щати налагат мита на стоманата и алуминия от Европейския
Коментари Харесай

САЩ налагат мита за стоманата и алуминия от ЕС

Съединените щати постановат мита на стоманата и алуминия от Европейския съюз. До нежеланото развиване се стигна, макар очакванията на съдружниците на Америка, новите цени да не се отнасят до тях, оповестява.



Стоманата ще бъде облагана с 25 %, а алуминият с 10 % . Освен за Европейския съюз, митата важат и за Мексико и Канада . В продължение на седмици Германия, Франция и Англия призоваваха Доналд Тръмп да не включва Европа в новите ограничения . Бяха отправени и закани, че Евросъюзът ще отговори с мита върху американски артикули . Това води до опасения за начало на комерсиална война, която постоянно води до увеличение на цените за дребните консуматори.



„ Съединените щати взеха решение да не продължат изключението от митата, което важеше за Европа. Това е неприятен ден за международната търговия. Европейският съюз не може да остане въздържан. Незабавно ще внесем искане за споразумяване на спор в Световната комерсиална организация. А в идващите часове, ще обявим контрамерки. Това, което могат да създадат те, можем да създадем и ние. Абсолютно недопустимо е в международната търговия, страна да постанова мита едностранно ”, съобщи ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР