Салоните за красота вече няма да са на надземните етажи.

...
Салоните за красота вече няма да са на надземните етажи.
Коментари Харесай

Махат салоните за красота от надземните етажи

Салоните за хубост към този момент няма да са на надземните етажи. Хипермаркети, салони за хубост, креативен ателиета с шумни действия няма да могат да работят в
тези елементи от жилищните здания.
С промени в Наредбата за здравните условия към устройството на урбанизираните територии се регламентира какви търговски обекти може да работят в зони и територии,
предопределени за жилищно строителство.
Предложенията са оповестени за публично разискване и се постановат поради нестихващите тъжби и сигнали от жители и инициативни комитети.

В плана е записано, че не се позволява в жилищни здания и в нежилищни,

разкрити в жилищни зони и територии и рекреационни зони осъществяването на индустриални и

обслужващи действия, при които се отделят прахуляк, газове, звук,
трептения, миризми и други наднормени вредности.
Изредени и обектите, които могат да се разкриват в първите надземни етажи на жилищните здания. Сред тях са работилници за битови услуги до 2 работни места като шивашки, плетачни, обущарски и други Позволени са и заведения за публично хранене, само че при нормирано работно време и без присъединяване на музикални сформира и шумни тонколони.

Проектът сега е на стадий публично разискване. Ако против него не бъдат импортирани съществени рецензии и събере нужната поддръжка, той ще бъде придвижен. И от хартия ще се трансформира в действителност.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР