Руски съд осъди опозиционера Алексей Навални на девет години затвор,

...
Руски съд осъди опозиционера Алексей Навални на девет години затвор,
Коментари Харесай

Руски съд осъди Навални на 9 години затвор по обвинение в измама



Руски съд осъди опозиционера Алексей Навални на девет години затвор, откакто го призна за отговорен в огромна машинация и пренебрежение към съда, а полицията задържа и двамата му юристи незабавно след чуването, оповестява Ройтерс.

Съдът също по този начин санкции Навални с 1,2 милиона рубли (около 11 500 долара).

По-рано във вторник Московският градски съд в региона Лефортово призна Алексей Навални за отговорен по ново дело за машинация

Опозиционерът е в пандиза от януари 2021 година и към този момент излежаваше присъда от две и половина в затворнически лагер източно от Москва за нарушавания на условното му освобождение, свързани с обвинявания, които съгласно него са скалъпени, с цел да осуетят политическите му упоритости. Настоящата му присъда ще бъде включена в тази, произнесена във вторник, споделиха неговите юристи.След произнасянето на присъдата, Навални реагира в " Туитър ":
" Искам да кажа: най-хубавата поддръжка за мен и другите политически пандизчии не е състрадание и благи думи, а дейности. Всякакви дейности против лъжливия и граблив режим на Путин. Всяко опълчване на тези военни нарушители “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР