Русия поискала от легендарния британски музикант Роджър Уотърс да говори

...
Русия поискала от легендарния британски музикант Роджър Уотърс да говори
Коментари Харесай

Русия кани Роджър Уотърс да говори за Украйна в ООН

Русия поискала от именития английски музикант Роджър Уотърс да приказва пред Съвета за сигурност Организация на обединените нации за войната в Украйна, написа „ Политико “.

Това заяви в своя Телеграм-канал Дмитрий Полянски, първи зам.-постоянен представител на страната в интернационалната организация.

Основателят на популярната тайфа „ Понк флойд “ нееднократно е правил спорни изказвания за войната в Украйна. През лятото на 2022 година той упрекна американския президент Джо Байдън, че подхранва спора, и даже го назова военнопрестъпник. Музикантът атакува и НАТО за това, че се уголемява към границите на Русия.

Събитието, на което Роджър Уотърс е помолен да приказва, е довечера. Според дипломата Полянски Съветът за сигурност се събира на среща, на която ще бъдат разисквани „ вероятностите за спокойно решение на украинската рецесия в подтекста на възходящите западни доставки на оръжие за тази страна “.

Засега обаче не е ясно дали Уотърс е приел поканата да приказва.

Преди броени дни музикантът бе наименуван „ апологет на Владимир Путин “ от Поли Самсън, брачната половинка на сътрудника му от „ Пинк флойд “ Дейвид Гилмор.

Роджър Уотърс напусна именитата група през 1985 година
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР