Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за
Коментари Харесай

Привлякоха като обвиняеми оцелелите крадци от фермата на кипъреца в Болярино

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени и задържа двама мъже за опит за кражба от плантация край село Болярино, област Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени А.Г., на 28 година, за това, че на 11 май 2019 година, в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, направил опит за кражба на селскостопански животни – две крави от фермата на Д.П., на 60 година, като действието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, след прелиминарен сговор с А.И., на 28 година, и с П.Г., на 30 година, - закононарушение по член 196 алинея 1 т.2 във.вр. чл.195 алинея 1 т.4 и т.5 във вр. член 194 алинея 1 във вр. чл.29 алинея 1 б. А във вр. член 18 алинея 1 от Наказателния кодекс, и А.И., на 28 година, за това, че на 11 май 2019 година, в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, направил опит за кражба на селскостопански животни – две крави от фермата на Д.П., на 60 година, като действието е осъществено в изискванията на повторност, след прелиминарен сговор с А.Г., на 28 година, и П.Г., на 30 година - закононарушение по член 195 алинея 1 т. 4,5,7 във вр. член 194 алинея 1 във вр. член 28 алинея 1 във вр. член 18 алинея 1 от Наказателния кодекс.

До момента е открито, че към среднощ на 11 май 2019 година, двамата обвинени, дружно с П.Г., на 30 година, отишли във плантация в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, с желание да извършат кражба на селскостопански животни – две крави. Те били видяни от притежателя на фермата – Д.П., кипърски жител, който ги подгонил с автомобила си "Форд Рейнджър ". Тримата се разбягали в разнообразни направления. След малко гонене единият от тях – П.Г., на 30 година, бил застигнат и блъснат от автомобила, ръководен от Д.П. Пострадалият мъж е умрял от пострадванията си, като по случая е формирано досъдебно произвеждане в Окръжна прокуратура-Пловдив. А.Г. и А.И. съумели да избягат и по-късно били арестувани от полицията.

До момента А.Г. е осъждан 9 пъти (осем пъти за обири и веднъж за грабеж), като е излязъл от пандиза през септември 2018 година Той е бил наказан на "лишаване от независимост " за период от две години и осем месеца за обири на крави от разнообразни притежатели, всред които и от притежателя на фермата Д.П.

А.И. е осъждан два пъти за закононарушения срещу собствеността - обири. Пострадалият П.Г. е бил осъждан 14 пъти, в това число и за кражба на коне от притежателя на фермата Д.П. през 2011 година, за което му е било наложено наказване от седем години отнемане от независимост, което е изтърпял.

"Обвиняемите А.Г. и А.И. са арестувани за период от 72 часа, като преценката е на наблюдаващия прокурор дали ще внесе искане за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража " по отношение на тях. По досъдебното произвеждане ще бъдат разпитани очевидци и назначени експертизи ", посочи Чавдар Грошев, областен прокурор на гр. Пловдив. Разследването по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР