Съветът за криминологични изследвания продължава своята работа като експертен консултативен

...
Съветът за криминологични изследвания продължава своята работа като експертен консултативен
Коментари Харесай

Съветът за криминологични изследвания продължава работата си

Съветът за криминологични проучвания продължава своята работа като експертен съвещателен орган за наказателната политика на страната. Предстои при започване на юни да бъдат изслушани резултатите от досегашната работа на трите проучвателен екипа, работили по наболелите проблеми за закононарушенията по автомобилния превоз, противозаконното прекосяване и превеждане през границата и трафика на хора. Това взеха решение членовете на Съвета на днешното си съвещание.

Темите бяха набелязани след възобновяването на активността на експертния съвещателен орган в края на 2022 година, когато бе признато разпореждане на държавното управление за основаването на Съвет за криминологични проучвания, както и на устав за устройството и активността му. В Съвета, чийто ръководител е министърът на правораздаването, вземат участие представители на Върховен касационен съд, Министерство на вътрешните работи, прокуратурата, криминологията, статистиката, адвокатурата.

На днешното съвещание, управлявано от зам.-министър Георги Николов, бе регистриран сериозен прогрес в работата на екипа, управителен от доцент доктор Екатерина Салкова по „ Тенденции и предварителна защита на закононарушенията по автомобилния превоз (чл. 343-343г от Наказателния кодекс) ". Има събрани данни и осъществени разбори и по проучването за „ Тенденция и предварителна защита на трафика на хора ", отпред на екипа по който е доцент доктор Нина Белова. Налице са резултати и по третото проучване „ Тенденции и предварителна защита на закононарушенията по член 279, 280, 281 Наказателен кодекс (незаконното прекосяване и превеждане през границата, както и противозаконното подкрепяне на чужденци да обитават и минават в страната в нарушаване на закона) ".

Съветът е измежду предпочитаните тематики на Министерството на правораздаването, подготвени сме за подпомагане и поддръжка, съобщи зам.-министър Николов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР