СподелиДнес правилно управляващите в този момент дадоха заден ход и

...
СподелиДнес правилно управляващите в този момент дадоха заден ход и
Коментари Харесай

Денков: Ако бяхме като ГЕРБ, сега щях да съм вицепремиер, а не да обикаляме страната като апостоли

Сподели
Днес вярно ръководещите в този миг дадоха заден ход и поправиха това, което оповестиха предишния петък. Чакахме три дни. Нямаше реакция. В неделя казахме, че това е безусловно недопустимо: да се понижават пенсиите на пенсионерите. Радваме се, че схванаха грешката си и я поправиха, сподели преди среща с жители в Шумен акад. Николай Денков от „ Продължаваме промяната “.

„ Законовото условие е, че имаме швейцарско предписание, само че инфлацията, която се взема за него, е тази, която е била по време подготовката на бюджета. Няма никаква причина тези 11% да се трансформират на 10%. Ръководството на Национален осигурителен институт знае това отлично. От една страна, дадоха 50 милиона лв. сякаш като грижа за пенсионерите по Великден, и то единствено за част от тях, след което се пробваха да приберат 100 милиона лв. с този трик “, добави той.

„ По същия метод чакаме да се случи и с тока. Няма да им позволим – няма никаква причина да се подвига тока. Пари за Фонда за енергийна сигурност има. Това е вторият образец, в който номера им не минава. Третият им номер, който няма да мине, е с шефа на Здравната каса. Видяхте, че през днешния ден е заведено дело в Конституционния съд за нещо, което беше изцяло ясно, когато беше гласувано в Народното събрание, че е срещу разпоредбите на Конституцията. Това ще бъде стилът оттук-нататък – като се направи някоя нелепост, в множеството случаи е пределно ясно защо става въпрос – едни пари да се приберат или едни наши хора да се сложат на съответното място, ще реагираме бързо и ясно по този начин, че да се поправят и да не се случват безобразия “, разяснява акад. Денков.

Въпреки че служебният кабинет реши, че пенсиите въпреки всичко ще бъдат увеличени с 11, вместо с 10 %, Кирил Петков съобщи, че изключително съвещание на Народното събрание по тематиката въпреки всичко ще има. „ Те си сменят решенията непрестанно. За частната детска болница взеха решението, след това го анулираха. Защото ние казахме: „ Това не може да се случи “. Въпреки че в този момент споделят, че пенсиите ще се усилят с 11%, ние им нямаме доверие. Ще ги задължим през гласоподаване в парламентарната зала по този начин, че да сме сигурни, че няма да откраднат 100-те милиона на пенсионерите. Няма да позволим този вид игрички да се случват с парите на хората “, съобщи той.

Възможната догадка съвещанието да не събере кворум, Петков разяснява по този начин: „ Да забележим кои партии няма да гласоподават за поддръжката на пенсионерите и кои партии ще желаят тези 100 милиона да бъдат откраднати. Вярваме, че ще има болшинство в Народното събрание, което да отбрани пенсионерите “.

„ Опитаха се да минат фино, само че не им мина номерът. Това, което държавното управление на Денков стартира за пълноправното ни участие в Европейски Съюз: приемането ни в Шенген и еврозоната, са наши външнополитически цели, които ние ще се опитаме да осъществяваме в бъдеще. Тъй като имаме и национални избори, желая да кажа, че само присъединяване на нашата коалиция в ръководството на страната може да подсигурява по-висок стандарт на живот. В противоположен случай, още веднъж ще потънем още веднъж в корумпираната Борисова страна “, съобщи на собствен ред съпредседателят на „ Демократична България “ ген. Атанас Атанасов.

„ Най-важното в ръководството на една страна е да бъдат заслужено ръководени общите ни пари, заслужено да бъде разпре4делян бюджетът на страната по този начин, както се случваше по време на нашето ръководство. Върви черна акция, отвред ни заливат с мръсотия. Изключително значимо за страната се оказа, че Кирил Петков желал да напусне едно Неправителствени организации, а други схеми остават на назад във времето. Разчитаме на вас като дейни хора да пропагандират вашите близки да излязат да гласоподават и да ни поддържат “, добави той.

Малко по-късно пред събралите се в залата хора, акад. Денков заключи, че предизборната акция на ГЕРБ е основана на две съществени неистини. Първата: че ПП-ДБ не са създали нищо по време на ръководството си. Втората: че ПП-ДБ по нищо не се разграничават от ГЕРБ.

„ Ако бяхме като тях, в този момент щях да съм вицепремиер, а не да обикаляме из страната като апостоли и да се опитваме да разбираем по какъв начин бъдещето не зависи от нас, а от вас “, обърна се той към публиката.

По думите му участието на България в Шенген е станало допустимо, тъй като европейските ни сътрудници са повярвали в желанието на страната ни да е същинска европейска страна.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР