Психосоматичната болка е специален вид физическа болка, причинена от психическото

...
Психосоматичната болка е специален вид физическа болка, причинена от психическото
Коментари Харесай

7 физически болки, които са на емоционална основа

Психосоматичната болежка е специфичен тип физическа болежка, породена от психическото ни положение.

Нелекуваните страсти се впиват в тялото и по този метод засягат цялостното положение на индивида.

Отрицателните страсти и негативните усеща имат друга енергийна периодичност от позитивните. В резултат на това те могат да повредят органите, тъканите и клетките на тялото.

Когато се усещаме прочувствено уравновесени, тялото ни отразява позитивните усеща.

Положителните страсти, като задоволство и наслаждение, освобождават позитивни химически съединения в мозъка като серотонин или допамин, които карат тялото да се усеща добре.

За страдание, важи и противоположното. Когато се намираме в негативно прочувствено положение, то се демонстрира и посредством нашето тяло.

Например мозъкът ни стартира токсично да усилва равнищата на кортизол, в случаите, когато сме изложени на нескончаем физически, душевен или прочувствен стрес. Химията в мозъка ни води до физическо и прочувствено прегаряне.

Физическите чувства, свързани с високите равнища на кортизол са лесни за идентифициране при множеството хора, само че прочувственият стрес може да се показва по най-различни способи.

Много хора нормално страдат хронично от прочувствен стрес. Понякога даже не осъзнават, че са в небалансирано прочувствено положение, до момента в който не стартират да изпитват физическа болежка. Едва тогава стартират да се мъчат да дефинират повода и източника.

Имате ли хронични главоболия или болки в гърба, толкоз мощни, че ви пречат да се движите? Вече сте пробвали всички медикаменти, само че болката не изчезва? Може би търсите на неверно място.

Много типове болежка са директно свързани с нашите страсти. Веднага щом идентифицираме повода за болката, можем да стартираме да се лекуваме от вътрешната страна.

Какво съставлява психосоматичната болежка?

Психосоматичната болежка е нарушаване, характеризиращо се с хронични физически признаци, които нямат ясна причина и здравно пояснение. Терминът „ психо “ се отнася до нашето психическо положение, а „ сома “ се отнася до тялото.

В допълнение, думата болежка идва от латинската дума poena, което значи „ санкция “. Така че психосоматичната болежка е специфичен тип физическа болежка, породена от нашето психическо положение.

Нашето тяло безусловно ни санкционира за това, че го подлагаме на мощен стрес.

Въпреки че негативните страсти не постоянно пораждат по наша виновност, нашето тяло не прави разлика. Дългосрочното прочувствено принуждение или занемаряване в детството може да се прояви под формата на хронична психосоматична болежка, без значение от повода.

Дори незначителният прочувствен стрес може да се прояви като болежка в разнообразни елементи на тялото. Болката може да продължи години и даже да се популяризира от една част на тялото в друга. Лекарите постоянно не могат да намерят физическо пояснение или сполучливо фармакологично лекуване на това положение, тъй като те просто не съществуват.

Умът и тялото ни работят дружно. Емоционалната болежка може непосредствено да аргументи увреждане на нервите и физическа болежка.

За благополучие можем да използваме мозъка си, с цел да смекчим физическата болежка. За да излекуваме тялото, би трябвало да идентифицираме и да излекуваме отрицателните страсти.

7 типа болежка, които са директно свързани с нашето прочувствено положение:

Главоболие и мигрена

Повечето хронични главоболия и мигрени са породени от ежедневния стрес. Общото безпокойствие също води до мощно главоболие.

Потиснатите страсти провокират стрес – на първо място тревога, неспокойствие, раздразнителност или отмалялост – усилват напрежението на мускулите и уголемяват кръвоносните съдове, което утежнява хода на мигрената.

Периодичното главоболие може да бъде провокирано от съпътстващи фактори. Например, забелязали ли сте, че главата стартира да ви боли незабавно щом брачният партньор, който ви тормози се върне вечер у дома? Или пулсиращата болежка в челото се усилва, когато нарцистичният ви началник се появи на работа?

Болка в региона на врата и раменете

Тъй като стресът се натрупва в мозъка и тялото, първото място, където нормално се демонстрира физически, е по раменете и врата.

Хроничната болежка в раменете и шията постоянно символизира опит да „ носите тежестта на целия свят “ на личните си плещи или невъзможността да оставите човек или обстановка да останат в предишното.

Понякога се дължат и на нежеланието да извиним на човек, който е значим за нас.

Болка в гърба

При болежка в гърба доста е значима региона на локализация. Болката в горната част на гърба може да ви подскаже, че не получавате откровена прочувствена поддръжка от хората към вас.

Долната част на гърба постоянно боли при хора, които са доста загрижени за финансовото си състояние.

Коремна болежка

Емоционалният стрес основава безпорядък в нашата храносмилателна система. Продължителната меланхолия, безпокойството или пост-травматичният синдром могат да причинят синдром на раздразнените вътрешности, пептична язва или общ чревен дискомфорт.

От прочувствена позиция, доста стомашни разстройства се появяват да ни кажат, че ни е невероятно да „ смелим “ човек или обстановка, с която сме принудени да се оправим или да поносим, обстановка, от която по-скоро се опасяваме.

Това също значи, че е мъчно да се справите с избран човек, чието държание опонира на вашите възгледи, привички или метод на живот.

Честите болки в корема също допускат, че постоянно умствено се критикувате иле се глезите, като се пробвате да се предпазите от обещано тестване или стресова обстановка.

Менструални болки

Ако менструалната болежка в дамата стане доста мъчителна, повода за това може да е в нейните страсти.

Когато отхвърляме да приемем сложни или неприятни страсти, когато отхвърляме сянката на нашата персона или имаме негативни враждебни вярвания за себе си и ролята ни на жена, това може да се прояви в менструално разстройство, да аргументи ендометриоза и маточни заболявания.

Болка в крайниците

Болка или чувство за вдървеност в краката ви може да значи боязън да продължите напред, да вземете значимо решение. Възможно е и да значи, че живеете с чувство за подтисничество, а също се появява когато смятате, че нямате към какво да се стремите.

Такива болки постоянно пораждат, когато се пробвате да избегнете прехода от предишното към сегашното или не желаете да поемете към нещо ново.

Болката в коляното, неналичието на еластичност или вдървеност на ставите могат да отразяват сковаността на вашето усещане за бъдещето. Това се случва по-често при тези, които не желаят да слушат нови хрумвания или да вземем за пример, да възприемат нов метод на живот.

Болката в ръцете може да символизира невъзможността за обработка и взимане на поука от някакво значимо житейско прекарване.

Всички типове дифузни болки, в това число фибромиалгия

Нашето тяло от време на време натрупва дифузна болежка на опорно-двигателния уред като защитно средство, което да отклони мозъка ни от хронично прочувствено угнетяване и дисбаланс.

Ако сте били диагностицирани със сходни болки и здравното лекуване не ви оказва помощ, пробвайте се да извършите по-задълбочена оценка на прочувственото си положение.

3 метода да започнете лекуване:

Психотерапия и групова терапия.

В продължение на дълъг интервал от време, негативните страсти могат да бъдат почувствани като „ естествени “. Ако не знаете от кое място да започнете, консултирането с терапевт, той ще ви помогне да определите областите, нуждаещи се от лекуване.

Груповата терапия може да ви обезпечи динамична противоположна връзка в безвредна среда, която също има значим лечебен резултат.

Упражнения

Много проучвания демонстрират, че спортуването може да понижи признаците на тревога, меланхолия и да помогне за реализиране на по-балансирано прочувствено положение.

Комуникация и схващане на страстите

Когато потискаме страстите си, това в последна сметка води до психосоматични разстройства. Развитието на информационните умения може да ни помогне да изразим страстите си по здравословен метод, с цел да спрем да сътворяваме непотребен стрес върху тялото си.

Ако се намирате в обстановка или в връзки, в които не можете намерено да изразявате себе си или страстите си, обмислете способи, по които можете да излезете от тези обстановки, с цел да започнете процеса на прочувствено и физическо излекуване.

Емоциите ни постоянно са директно свързани с нашите физически болести. Като се научим да идентифицираме и управляваме прочувственото си положение, ние ще можем да излекуваме нашето тяло – от вътрешната страна и извън.

създател: Ким Саед

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР