Протестиращи от албанската опозиция се опитаха да нахлуят в парламента,

...
Протестиращи от албанската опозиция се опитаха да нахлуят в парламента,
Коментари Харесай

Протестиращи от албанската опозиция влязоха в сблъсъци с полицията

Протестиращи от албанската съпротива се пробваха да нахлуят в Народното събрание, настоявайки за оставка на държавното управление и за предварителни избори, съобщи Асошиейтед прес.

Хиляди стачкуващи, водени от дясноцентристката Демократическа партия, използваха димни бомби и гранати. Протестиращите влязоха в конфликти с полицията, пробвайки да пробият кордона, охраняващ постройката на Народното събрание, където се организира съвещание.

Полицията се въздържа от потреблението на сълзотворен газ, какъвто употребява при предходните митинги. Опозиционните водачи и други представители направиха къси изказвания.

Нашата най-голяма задача е да свалим незаконното държавно управление, съобщи водачът на Демократическата партия Лулзим Баша, като прикани всички албанци да се причислят към митингите.

На друго място в Тирана група стачкуващи пробваха да осуетят проекта за среща на холандски министър, намиращ се на посещаване в Албания, с вътрешния министър на страната.

Опозицията упреква социалистическото държавно управление на премиера Еди Рама, че е корумпирано и обвързвано с проведената престъпност, което държавното управление отхвърля.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР