Утре, 14 май, вторник, в 08.00 часа бургаската електронна система

...
</TD
>Утре, 14 май, вторник, в 08.00 часа бургаската електронна система
Коментари Харесай

Важно! Започва приемът в първи клас в бургаските училища

Утре, 14 май, вторник, в 08.00 часа бургаската електронна система за банкет в първи клас ще бъде задействана в режим за кандидатстване. Община Бургас приканва всички родители да се възползват от преимуществата на електронната платформа за записване и да записват децата си онлайн на уеб страницата: https://www.uburgas.org/. 

Първият стадий на записване в първи клас ще продължи до 24 май, а резултатите от класирането ще бъдат оповестени на 3 юни в електронната система, като е належащо въвеждане на ЕГН и ключова дума за достъп. Списък с имената на децата, признати на първо класиране, ще бъде подложен и на видно място в учебните заведения.

Родителите на признатите на първо класиране деца ще могат да ги запишат в период от 5 до 12 юни. Записването става на място, в съответното приемно учебно заведение. Информация за документите можете да откриете на страница " Въпроси " на уеб страницата:https://www.uburgas.org/.

Обявяването на останалите свободни места след първо класиране се прави на 18 юни, а на идващия ден - 19 юни от 08.00 часа родителите на неприетите на първо класиране деца могат да трансформират реда на желанията за второ класиране.

Родителите би трябвало да знаят, че най-вече точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако детето е живяло над 3 години на заявения непрекъснат или сегашен адрес, попадащ в прилежащия регион на пожеланото от вас учебно заведение, ще получите 300 точки. Дете с непрекъснат или сегашен адрес отвън съответния съседен регион на даденото учебно заведение, ще получи едвам 1 точка. Тези родители, които нямат опция да създадат това онлайн, могат да подадат регистрационния ваучър на място в даденото образователно заведение.

Най-често срещаната неточност е родители от ж.к. " Възраждане “ да посочат образователно заведение в регион " Възраждане “ и по този начин детето им да бъде записано в учебно заведение в ж.к. " Меден рудник “. За да няма злоупотреби, заявеният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се ревизира по длъжностен път от дирекция ГРАО.

Свободните места за банкет в първи клас тази година са общо 2152.

За поредна година Община Бургас ще обезпечи опция за увеличение на местата за първи клас и въобще на потенциала на учебната си инфраструктура. Нови три паралелки ще бъдат разкрити с отварянето на порти през есента на новия учебен корпус на ОУ " Христо Ботев “ в кв. " Сарафово “. Още една нова паралелка ще има и в ОУ " Александър Георгиев Коджакафалията ". С бързи темпове и по график въври и градежът на новия корпус на ППМГ " Акад. Никола Обрешков “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР