Microsoft тихомълком отвори достъпа до актуализациите на операционната си система

...
Microsoft тихомълком отвори достъпа до актуализациите на операционната си система
Коментари Харесай

Microsoft тихомълком върна на руснаците възможността да обновяват Windows и Office

Microsoft тихомълком отвори достъпа до актуализациите на операционната си система Windows 11 и софтуерния пакет Office за съветските консуматори, оповестява издание „ Известия “.

Отбелязва се, че актуализациите могат да се изтеглят без потребление на VPN. Освен това се оповестява, че Microsoft не е блокирала достъпа до своите облачни артикули за съветските ИТ компании, макар че даде обещание да го направи още през март.

Според „ Известия “, съветските консуматори могат да изтеглят и конфигурират последната съществена актуализация на Windows 11 23H2 без потребление на VPN. Подобна обстановка се следи и при софтуерния пакет Office – той може да бъде изтеглен без потребление на спомагателен програмен продукт. Експерти, интервюирани от изданието считат, че сходни дейности на американския софтуерен колос са подбудени от нежеланието му да загуби значим пазар, който последователно се преориентира към личните му софтуерни артикули.

„ Microsoft търси малки врати, с цел да остане на съветския пазар, който е доста значим за тях. Дори компанията да твърди друго в изказванията си, в частни диалози те са подсигурили цялостна поддръжка за своя програмен продукт. “

цитира изданието Владимир Макаров, ръководител на асоциацията „ Руссофт “

Кореспондентът на изданието също по този начин е съумял да конфигурира актуализациите на продуктите на Microsoft без да употребява програмен продукт на трети страни. Това може да стане посредством достъп до съответното меню в самата операционна система Windows или посредством центъра за евакуиране на формалния уеб страница на компанията.

Няколко източника на „ Известия “ също потвърдиха, че Microsoft не е блокирала достъпа на съветски ИТ компании до своите софтуерни артикули в облака, макар че даде обещание да го направи след 20 март. Според Андрей Благоразумов, вицепрезидент на Softline Group, Microsoft изследва въпроса за прекъсването на достъпа до облачните артикули, с цел да сведе до най-малко ненужните прекъсвания.

Един от източниците на изданието от средите на ИТ дистрибуторите отбелязва, че компанията не попречва закупуването и активирането на нови лицензи, закупени при успореден импорт.

От този програмен продукт се е отказал единствено съветският обществен бранш, който последователно минава към локални софтуерни разработки. На собствен ред комерсиалните предприятия не престават да употребяват Microsoft Office и не възнамеряват да се откажат от него, до момента в който потреблението му не бъде публично неразрешено.

Не бива да се не помни известността на Windows измежду елементарните консуматори, защото това е най-популярната операционна система в Русия. Пазарът на дребно продължава да играе значима роля в бизнес модела и компанията се пробва да изстиска колкото се може повече от съветския пазар.

Друг значим фактор, заради който Microsoft и други западни ИТ компании не блокират изцяло продуктите си в Русия са репутационните загуби в света, изключително в Китай, които могат да се изразят в трилиони долари, а в процентно изражение са към 70-80% от облагите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР