Прокурори и полицаи влязоха в агенцията по горите, за да

...
Прокурори и полицаи влязоха в агенцията по горите, за да
Коментари Харесай

Прокуратурата прибра документите за горските заменки

Прокурори и служители на реда влязоха в организацията по горите, с цел да изземат документите за инспекцията си на замените на гори от държавния горски фонд. Разследващите са изискали всички отчети и заповеди по тематиката от сегашния началник на организацията Мирослав Маринов.

Преди половин месец основният прокурор Иван Гешев разпореди инспекция на покупко-продажбите, които са сключвани преди повече от 10 години. В понеделник прокуратурата отиде на място в организацията по горите, с цел да изиска цялата документи, обвързвана и с избора на самостоятелния оценител на сменените парцели – държавната компания " Агролесинженеринг ".

Преди седмица Европейската комисия същи разгласи, че обмисля започването на в допълнение следствие на замените на земи от държавния горски фонд. Властите в София оповестиха през ноември, че едвам 29 от 132 покупко-продажби по подмяна на горски територии от държавния фонд са изрядни. При останалите 103 е нанесена вреда на хазната в размер на близо 80 млн. лева

Сделките

Разследването на неправителствената организация " Зелени закони " за 10-те най-големи заменки обаче демонстрира друга картина - че страната е ощетена с над милиард лв.. Организацията сочи, че изчислената от страната вреда от 80 млн. лева е мощно занижена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР