Прогнозата от 70 хиляди на ден ни се разминава, защото

...
Прогнозата от 70 хиляди на ден ни се разминава, защото
Коментари Харесай

Проф. Огнян Кунчев предупреди: Пак очакваме най-малко 10 хиляди души заразени за ден

Прогнозата от 70 хиляди дневно ни се разминава, тъй като направихме прогноза. Бяха взети ограничения. Все още има материал за вируса. Сметките, които сме създали дотук, демонстрират, че имаме изболедували не повече от 2 милиона от Омикрон. Това сподели математикът от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев.

Той добави и, че ще имаме нов пик. " Ще има отново повишаване след 10-15 дни. Зависи какво ще бъде държанието на държавното управление. Ако махнем " зеления документ " и децата тръгнат на учебно заведение, той ще се вдигне доста. Значи би трябвало да задържим избрани ограничения. Пак чакаме минимум 10 хиляди души за ден ", акцентира проф. Кунчев.
свързани новини42638преди 22 часа
Математикът съобщи, че ще се наложи да има ограничаващи ограничения. Той разяснява, че не би предложил махането на зеления документ, предава още " България он еър ".

" Омикрон елементарно се кара от множеството хора, само че има малко на брой, от които се кара мъчно. Ние имаме междинна смъртност 70-80 души дневно, която е доста огромна. Не мога да бъда оптимист. Трябва да ограничаваме броя на инфектираните. Ние имаме доста огромен брой на прикрито инфектирани. Като ограничаваме инфектираните и прикрито инфектираните, ние се оправяме и със смъртността ", посочи проф. Кунчев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР