Професор Николай Витанов публикува във Фейсбука си поредната тъповата прогноза

...
Професор Николай Витанов публикува във Фейсбука си поредната тъповата прогноза
Коментари Харесай

Витанов от БАН с поредната едностранчива прогноза за политиката и войната

Професор Николай Витанов разгласява във Фейсбука си следващата тъповата прогноза за политиката и войната. Както нормално - едностранчива и за шарани:

Кратка информация за политиката и войната за 15 юни 2023 година

Винаги съм казвал, че с цел да върви напред, човек би трябвало да знае безмилостно от кое място потегля и още по-безмилостно да си дава сметка, какво следва. Затова и анализите ми на настоящата обстановка и прогнозите ми са такива, че да демонстрират безмилостно къде сме и какво ни следва.

Българската политика

На сцената: Кукленото шоу. Текущата настояща сценка – комисии по имунитетите. Нещата казани на ОНЯ ЗАПИС почват да се случват на процедура. Номерът е остарял – като не искаш нещо да се случи – правиш комисия. И тя го замотва. Иначе шоуто е цялостно. Пеевски – непреклонен. Борисов – огошо, само че не той прави мръсната работа, а на него му правят мръсната работа. Но, постоянно съм ви писал – не е вманиачен, който яде 50 зелника.

Зад кулисите

Очаква се главохвърченето да продължи. Главата на даймио-господарят Гешев още не е хвръкнала. Топката тук е в ръцете а един от огромните даймио-господари, а неговият интерес не е да бърза доста. Та ще има да забележим още забавни неща с историята към даймио-господарят Гешев.

Вчера дадох едно изявление, в което разгледах българската политика от гледната точка на ориентационно – динамичния метод, който съм създал. Като гледате изявлението, следва да знаете, че повече по този метод и приложението му към Япония ще има в подготвяната ми книга с работно заглавие „ Япония за напреднали “. Като погледате изявлението, ще придобиете визия за какво не се движим напред. Просто е – ориентационните ни вектори в общественото пространство се въртят като пумпали и резултатът е безпорядък в блатото – цапаш насам – натам из блатото и изплъзване няма.

Но стига за това.

Отиваме към войната

Тя си върви съгласно прогнозите. Днес е ден 35 от Големият напред. Знаете, че предстоящото заемане на територия от украинската войска през първия месец на напред не се получи, тъй като юрушът беше сполучливо запечен от съветската защита. Затова прехвърляме проекта за заемане на територии за втория месец на юруша. Средно по 11 квадратни километра би трябвало да се заемат. И това ще ни е критерия, дали юруша остава в положение на запек през втория месец. Дотук – 4 дни от втория месец. Очаквана заета територия за втория месец – 44 квадратни километра. Няма такова нещо. Следователно юрушът продължава да е в положение на запек.

Дневната норма на украинските безвъзвратни загуби се преизпълнява – над 1000 дневно са. Това значи, че месечната оценка на безвъзвратните загуби – 30 000 индивида, се чака да бъде достигната. Вче се появяват известия тук и там, че 30% от юрушната формация е отпътувала през първия месец. Тоест, оценката ми, че една трета от юрушната формация ще замине през първия месец, се удостоверява. Не е неприятно за човек, който не е в никакъв общоприет щаб, нали по този начин. А представяте ли си какво щеше да е, в случай че бях в някой общоприет щаб?

Караме нанатък. Гафикът за заличаване на техниката предоставена на украинците, се преизпълнява. Вчера е имало четирикратно преизпълнение във връзка с танковете. Не знам кой по какъв начин си я мисли тая работа, само че съм ви писал, че към края на втория месец на Големия напред се чака техниката, напомпена от Запада, да свърши. Поради което съм ви писал, че се чака третият месец от юруша да е покруса. Гледаме.

Пропагандата – отново безмълвие. Това е по-добре, в сравнение с да се тръби за украински триумфи, когато ги няма. Винаги съм ви писал, че американците могат да считат. Пресметнали са по какъв начин ще се развива юруша и можете да сте сигурни, че сметките им са сходни на моите, тъй като занаята сме го учили по едни и същи книжки. И като са пресметнали, са стигнали да извода, че най-хубавата пропагандна тактичност е да не се шуми доста към този напред, тъй като вероятността, резултатът от юруша да е никакъв, е доста огромна. Не се и съмнявайте, че в дълбините на американските анализаторски центрове към този момент се разисква какъв договорняк да се предложи на Русия, с цел да свърши войната и какви териториии ще бъдат откъснати от Украйна.

И до момента в който това се разисква, при нас Кукленото шоу е на тематика: Купувам си фабрика на 8-ми септември 1944 година Мислете действително, не се захващайте с дела пердута. Играта няма да ви излезе, руснаците имат 80 асака по ръкавите, с тях могат да играят американците или китайците, само че не и българският магар. Българският магар държи 4 двойки спатия и си мисли, че държи нещо, без да знае какъв брой двойки спатия има в тестето и може ли и той по този начин да вади от ръкавите, както го вършат огромните атове. Очакваният резултат е логически – наритване на магара тъй като се вре, където не му е мястото. Затова да предупредим: Знай си мястото, Магаре български и да спрем дотук за през днешния ден.

Накрая, я да забележим какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на лечебните заведения. Валидност – към този момент 325 дни

Прогноза – няма да има дифузно разпространяване на вируса. Валидност – към този момент 429 дни. 14 месеца са 425 дни, ей по този начин да позапомните какво да очаквате от идващите, дето ще ви проучват и предвиждат идната зараза.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я клокочи.

Желая здраве и триумфи и дано войната и вирусите да стоят надалеч от вас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР