Продължаваме промяната - Демократична Бългрия и ГЕРБ още са в

...
Продължаваме промяната - Демократична Бългрия и ГЕРБ още са в
Коментари Харесай

"Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ са заедно за ключов пост, въпреки данни за злоупотреби

Продължаваме смяната - Демократична Бългрия " и ГЕРБ още са в сделка за избор на нов ръководител на Сметната палата, макар че противоконституционно отстраненият Цветан Цветков разгласи, че същинските аргументи за отстраняването му са прикриване на одитен отчет след фалирането на Корпоративна комерсиална банка (КТВ), обвързвана с Делян Пеевски и кофликта му с Цветан Василев, прекъсване на глоба за социална поръчка по времето на ГЕРБ и прикриване на отчет за злоупотреби в община, следена от Движение за права и свободи.

" Днес Българската национална банка, в петък се съгласихме НЗОК и Сметната палата да вървят дружно ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание за проектите на ръководещите (и ДПС) за сряда (26 юли) и петък (28 юли). Трите партии започнаха разпределение на постовете в основните регулатори. До момента Движение за права и свободи ще има подуправител в Българска народна банка, а съгласно противоконституционно отстранения началник н Сметната палата партията на Мустафа Карадайъ ще има зам.-председател и в Сметната палата.

" Дневник " няколко пъти попита дали двамата присъстващи съпредседатели на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков и Христо Иванов имат отношение към данните за злоупотреби в сюжета към Сметната палата, само че и двамата избраха да не отговорят. Борисов пък сподели, че не е осведомен с тематиката.

 Фалиралата КТБ, контракти, Движение за права и свободи: за какво счита, че беше отхвърлен, шефът на Сметната палата (допълнена) Фалиралата КТБ, контракти, Движение за права и свободи: за какво счита, че беше отхвърлен, шефът на Сметната палата (допълнена)

Засега по всичко проличава, че ръководещите си поделят първите регулатори по този начин: Българска народна банка за ГЕРБ с по един поуправител от " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи, Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за " Продължаваме промяната - Демократична България ", Сметната палата за ГЕРБ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР