Проблемите в правораздаването обсъдиха депутатите от Български възход и главния

...
Проблемите в правораздаването обсъдиха депутатите от Български възход и главния
Коментари Харесай

Български възход и Иван Гешев обсъдиха проблемите в правораздаването

Проблемите в правораздаването разискаха депутатите от " Български напредък " и основния прокурор. Иван Гешев беше поканен на среща с парламентарната група, като мотив са писмата, които обвинител номер 1 изпрати до всички народни представители в първия парламентарен ден.

Диалогът сред законодателната и правосъдната власт е нужен, с цел да се намерят решенията за бързо и дейно правосъдие. От " Български напредък " поеха уговорката измененията в наказателното законодателство, както е промяната в правосъдната власт да бъдат обсъждани както с магистратите, по този начин и научната общественост в региона на правото.

Главният прокурор разказа проблемите, с които се сблъскват както в следствието, по този начин и в правосъдните производства.

" Ние не пледираме за нищо повече от това да има разговор сред институциите, взаимоотношение в полза на българските жители и тези проблеми, които стоят и всички български жители виждат, уповавам се, не ги описах в доста черни краски, би трябвало да бъдат решавани незабавно ", сподели Гешев.

Материалният ни углавен закон е от 1968 година, добави зам.-главният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов.

" Към оня миг не е имало частна благосъстоятелност. А сега би трябвало да проверяваме закононарушения в областта на Обществените поръчки. Повярвайте ми, това е мъчно. Налага се да импровизираме, с цел да може в някаква законова форма да облечем настоящите публични, обществени, какви ли не връзки ", разяснява той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР