Повече слънчеви часове ще има днес. В близките часове се

...
Повече слънчеви часове ще има днес. В близките часове се
Коментари Харесай

Слънчево време ни очаква, температурите ще са до 27°

Повече слънчеви часове ще има през днешния ден. В околните часове се чакат валежи основно в планинските региони в западната половина от страната. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 22° и 27°, в София - към 23°. През нощта по-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над Северозападна България и тук-там там ще превали.

Минималните температури ще са сред 9 и 14 градуса, а оптималните на следващия ден - сред 21° и 27°, малко по-ниски по Черноморието, в София - към 22°, в композиция със слаб, в Източна България – до сдържан източен вятър. През деня в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, с повече облаци в Западна и Централна България.

На доста места там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, като основно в планинските региони количествата ще са обилни. По Черноморието ще е най-вече слънчево. Сутринта тук-там ще има ниска облачност и видимостта за малко ще е понижена. Ще духа до сдържан източен вятър. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. В планините на следващия ден ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. А температурите ще се намалят. В курортите се чакат от 12 градуса на Алеко до 22 в Банско.

На Балканите преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд над доста региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

У нас, през нощта против четвъртък и в четвъртък в доста региони от страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Има нараснала възможност за интензивни феномени и местни обилни количества.

Температурите още малко ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 20° и 25°.

В петък ще доминира слънчево време, само че след обяд още веднъж ще тук-там ще превали временен дъжд.
Ще стартира обаче, стопляне, което ще продължи и през почивните дни , когато вероятността за превалявания понижава.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР