Президентът Румен Радев отново се разграничи от решението за изгонването

...
Президентът Румен Радев отново се разграничи от решението за изгонването
Коментари Харесай

Радев: Изгонването на 70 руски дипломати увеличава риска за България

Президентът Румен Радев още веднъж се разграничи от решението за изгонването на 70 съветски дипломатически чиновници едновременно ( " невиждан акт ", по думите му) и се включи задочно в дебата за външната интервенция в българската политика във връзка изказванията на Лена Бориславова за директни заплащания към медийни представители от Русия в размер на 4000 лева

Радев укори освен кабинета, само че и " водачите в обединението " за изгонването на руснаците, което съгласно него " усилва риска за България - най-много за нашата енергетика, стопанска система, за жителите ".

" Първо, би трябвало да е ясно, че всеки, който работи против ползите на България, би трябвало да носи своите последици, само че това би трябвало да става в сходство с откритите процедури и при съществуване на доказателства. Изгонването едновременно на 70 дипломатически чиновници е невиждан акт. Отговорност за него носят държавното управление и водачите в обединението ", беше коментарът му.

В същото време той реши да направи отпратка към изказванията за финансови потоци към проруските представители в страната по следния метод:

" Връщането на доверието в политическата класа изисква да има бистрота във връзка с финансирането на български политици извън. Но не по-малко значимо е анализатори и обществени представители, които образуват публичното мнение, да афишират дали и те не получават финансиране извън ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР