Президентът на САЩ Доналд Тръмп и северокорейският лидер Ким Чен-ун

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и северокорейският лидер Ким Чен-ун
Коментари Харесай

Тръмп и Ким си стиснаха ръцете, прелюдия към мир

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и северокорейският водач Ким Чен-ун приключиха срещата си в уголемен формат, която се организира в хотел "Капела " на остров Сентоса в Сингапур.

"Предстоят страхотни диалози и, уверен съм, голям триумф. Ще имаме страхотни връзки, нямам подозрение! “ – това сподели американският президент Доналд Тръмп при започване на историческата си среща със севернокорейския водач Ким Чен-ун в Сингапур, оповестяват международните организации.

Това са първи диалози в сходен формат, като Съединени американски щати и КНДР механически към момента не са завършили Корейската война (1950 година – 1953 г.), за която няма подписан кротичък контракт.

След срещата японският министър председател Шиндзо Абе съобщи, че срещата сред КНДР и Съединени американски щати ще спомогне за разрешаването на проблемите, свързани с нуклеарните и ракетните стратегии на Пхенян, и въпроса за отвлечените японци.

Преди това американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският водач Ким Чен-ун имаха среща лице в лице в Сингапур преди срещата на върха в цялостен състав. Само преводачи участваха на историческата им среща. Тръмп изрази вяра, че срещата им ще помогне да се решат проблемите на предишното. Докато двамата водачи вървяха към залата за договаряния в цялостен състав, публицисти дочуха по какъв начин Доналд Тръмп споделя, че след срещата на четири очи имаме „ отлични отношения” с Ким и че диалогът е минал „ доста, доста добре”. Американският водач увери още, че срещата с Ким Чен-ун ще "реши огромните алтернативи ".

Лидерът на КНДР пък от своя страна съобщи, че срещата е била "прелюдия към мир ".

„ Достигането до тук не беше елементарно. Старите предубеждения и практики бяха спънка по пътя ни напред, само че ние ги преодоляхме и ето ни тук в този момент “, съобщи на собствен ред Ким Чен-ун.

Двамата водачи си стиснаха ръцете пред камерите и бързо първичното напрежение при идването им най-малко видимо спадна. Тръмп и Ким организираха 48-минутен диалог единствено с присъединяване на преводачите си, след който към договарянията за нуклеарно разоръжаване се причислиха и екипите им.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР