В Северна Македония реален избор нямаше. Държавната идеология е тоталитарна

...
В Северна Македония реален избор нямаше. Държавната идеология е тоталитарна
Коментари Харесай

Доц. д-р Спас Ташев пред Lupa.bg: Новият президент на РСМ въртеше съмнителен бизнес с безмитни магазини

В Северна Македония действителен избор нямаше. Държавната идеология е тоталитарна и всички претенденти, с отчасти изключение на албанската партия " Вреди " (превод “Струва си ”), се придържаха към нея. Там не победи антибългаризмът. 57% от жителите не гласоподаваха, т.е. не се асоциираха с антибългарските послания. Това изясни пред Lupa.bg историкът доцент доктор Спас Ташев.

„ Загубилото изборите настоящо управление никога не беше проевропейско. То имаше единствено съмнителна проевропейска словосъчетание и просръбски дейности, насочени към разцепление в Европейски Съюз. Взимащата властта ВМРО-ДПМНЕ ще поддържа баланс сред проевропейската и просръбската словосъчетание, само че ще организира единствено просръбски дейности, с възможност за провокиране на етнически спор с албанците ”, счита доцент доктор Спас Ташев.

По думите му Гордана Силяновска и Християн Мицковски нямат нищо общо с концепциите на достоверната Вътрешна македонска революционна организация на Гоце Делчев, Тодор Александров и Иван Михайлов.



Гордана Силяновска

„ Спомням си, че в зората на полудемокрацията в Югославия при започване на 90-те години Силяновска беше в тъй наречените реформаторско придвижване на Анте Маркович, което беше идеологията за трета Югославия. След това Силяновска дълго време гравитираше към СДСМ, имаше и подозрителен бизнес с безмитни магазини по граничните пунктове, което става единствено с висша държавна поддръжка ”, уверен е Спас Ташев.

Според него изказванието, че ключът за бъдещето на Северна Македония е в Скопие, е надълбоко безсмислено. В момента ключът се държи от Белград и Москва на Путин, които не позволяват появяването на действителна опция. Само с послания от Европейски Съюз обстановката в Северна Македония няма да се промени. Необходим е европейски напън с действителни механизми за влияние върху следеното от Белград северномакедонско общество, в това число и действителни механизми и средства за подкрепяне на демократичната съпротива, която сега е мачкана и маргинализирана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР