Фрицъл, който вече е променил името си, държал дъщеря си

...
Фрицъл, който вече е променил името си, държал дъщеря си
Коментари Харесай

Местят в обикновен затвор един от най-известните австрийски престъпници Йозеф Фрицъл

Фрицъл, който към този момент е трансформирал името си, държал щерка си в плен в продължение на 24 години, като в този интервал той я изнасилвал неведнъж и от това блудничество са се родили седем деца, прибавя Българска телеграфна агенция.

Мъжът излежава доживотна присъда в поделение за пандизчии с " психологични отклонения " от 2009 година насам, когато бе приет за отговорен по обвинявания в блудничество, обезчестяване, заробване, насила и ликвидиране по несъобразителност на едно от децата (новородено момче).

Прехвърлянето му в елементарен затвор може да проправи път на изнасилвача до условно освобождение от пандиза, само че съдът съобщи, че е малко евентуално да утвърди сходен иск заради " специфични превантивни аргументи ".

Адвокатката му Астрид Вагнер сподели, че ще подаде молба за освобождение на клиента си в границите на една година от преместването му.

" Той към този момент не съставлява опасност, която постанова да бъде държан в съдебно-терапевтичен център ", се показва в решение на съда. Друг мотив на магистратите е, че Фрицъл страда от напреднала форма на деменция и демонстрира обща физическа уязвимост.

" В същото решение тричленният правосъден състав постанови също, че условно освобождение от постоянен арест, т. е. освобождение на независимост, е невероятно заради специфични превантивни аргументи ", се написа още в документа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР