Изкуственият интелект (ИИ) удря световния пазар на труда като цунами,

...
Изкуственият интелект (ИИ) удря световния пазар на труда като цунами,
Коментари Харесай

AI ще удари световния пазар на труда като цунами

Изкуственият разсъдък (ИИ) удря международния пазар на труда като " цунами ", зави в понеделник ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

Изкуственият разсъдък евентуално ще повлияе на 60% от работните места в развитите стопански системи и на 40% от работните места по света през идващите две години, уточни Георгиева по време на събитие в Цюрих.

" Имаме доста малко време, с цел да подготвим хората за това, бизнесът да е подготвен за това ", сподели тя на събитието, проведено от Швейцарския институт за интернационалните проучвания, обвързван с Университета в Цюрих.

" Това (ИИ) може да докара до голямо нарастване на продуктивността, в случай че го управляваме добре, само че също по този начин може да докара до повече дезинформация и, несъмнено, до повече неравноправие в нашето общество ", означи шефът на МВФ.

Кристалина Георгиева сподели, че международната стопанска система е станала по-податлива на разтърсвания през последните години, цитирайки световната пандемия през 2020 година, както и войната в Украйна.

" Въпреки че очакваше повече разтърсвания, изключително заради климатичната рецесия, международната стопанска система остана удивително устойчива ", уточни тя.

" Не сме в световна криза ", съобщи Георгиева, която беше апострофирана от протестиращи, призоваващи за дейности по изменението на климата и справяне с дълга в развиващия се свят.

" Миналата година имаше опасения, че множеството стопански системи ще изпаднат в криза, само че това не се случи. Инфлацията, която ни удари с доста мощна мощ, понижава съвсем на всички места ", уточни шефът на МВФ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР